Kurser & Prova på

Oavsett om du är 5 år eller 95, har gummikropp, höjdrädsla eller redan är van vid att snurra runt din egen axel kan du träna cirkus! Vill du prova på, träna, gå en kurs eller delta i cirkuslek hos oss under ledning av erfarna cirkuspedagoger? De flesta av våra kurser och vår träning hålls i Cirkörhuset i Alby, Botkyrka, men vi har även cirkuskurser i Göteborg.

Världens bästa tränare! På den här platsen kan jag vara helt mig själv.

Deltagare på Nycirkuskursen
Stockholm

Boka direkt: Stockholm

Göteborg

Boka direkt: Göteborg

Vad vill du lära dig?

Kurser. Foto: Alex Hinchcliffe

Nycirkus

Läs mer

Cirkörkurs

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Lines & Wires

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Luftakrobatik

Läs mer

Kurser. Foto: Alex Hinchcliffe

Cirkuslek

Läs mer

Nycirkus vuxna

Läs mer

Foto: Alex Hinchcliffe

Familjecirkus

Läs mer

Akrobatik & trampolin

Läs mer

Drop-in-träning och Chilla med Cirkör

Inte säker på om cirkus är för dig? Eller går du redan en kurs och vill träna lite mer? Vi har dropin-träning varje vecka och ett häng vi kallar Chilla med Cirkör några gånger per termin.

Bra att veta

Botkyrkarabatt
Om du är skriven i Botkyrka kommun har du rätt till Botkyrkarabatt på 600 kronor per kurs upp till 20 års ålder. För att få rabatten kryssar du i tillvalsrutan i bokningsformuläret. Cirkus Cirkör kontrollerar detta mot folkbokföringen.

Försäkring & administrationsavgift
I kursavgiften ingår kostnaden för en träningsförsäkring hos Gymnastikförbundet på 150 kronor. På fakturan läggs det också till en administrationsavgift på 9 - 59 kr.

Du blir medlem i Cirkus Cirkör
För att kunna boka en kurs så måste du bli medlem i Cirkus Cirkörs ideella förening, vilket bland annat innebär att du får Cirkörs nyhetsbrev och att du har rösträtt vid föreningens årsmöten. Medlemskapet i Cirkus Cirkus Cirkörs ideella förening kostar 50 kr per kalenderår och läggs automatiskt på fakturan.

Terminskursschema
Vem tränar när? Ladda ner terminskursschemat som PDF HÄR!

Vanliga frågor

Vart finns ni?
Cirkörhuset ligger i Alby, Botkyrka i södra Stockholm. Adressen hit är Rotemannavägen 22, 145 57 Norsborg. Vi håller också kurser på andra platser, dem hittar du information om på respektive kurs bokningssida.

Finns det kurser i Stockholm City?
Just nu har vi tyvärr inga kurser i Stockholm City.

Är jag för ung/gammal för att träna cirkus?
Alla mellan 5-105 kan träna cirkus! Med yngre barn är du välkommen till Chilla med Cirkör. Om kursen riktar sig till en specifik ålder så står det på kurssidan.

Hur många kurstillfällen ingår?
En termin brukar bestå av 12 kurstillfällen.

Behöver jag några förkunskaper?
Vi har kurser för allt från nybörjare till nästan-proffs. Om du behöver några speciella förkunskaper så står det på kurssidan.

Hur sent kan jag avboka min kurs?
Du har rätt att avboka kursen när som helst, men du måste höra av dig minst 14 dagar innan kursstart för att vi ska kunna kreditera avgiften.

Kontakt (Stockholm)

Har du frågor om våra kurser eller hur du kan börja träna cirkus i Stockholm? Kontakta kurser@cirkor.se

Kontakt (Göteborg)

Har du frågor om våra kurser eller hur du kan börja träna cirkus i Göteborg? Kontakta biljett.storateatern@
stadsteatern.goteborg.se

Varför träna cirkus?

Träna tillsammans med ditt barn

Träffa föräldrar och barn som går vår familjekurs tillsammans.

Träffa våra pedagoger!

På Cirkus Cirkör tränar du med professionella cirkusartister som pedagoger. Titta på filmen för att lära känna pedagogen Thomas lite bättre!

Cirkör och det pedagogiska hjärtat

Cirkushjärtat har två kamrar: ett konstnärligt och ett pedagogiskt. Tillsammans med cirkusar och cirkusskolor världen över håller vi i ungdomsutbyten, utbildar framtidens pedagoger och går på lina för psykisk hälsa. Vi har brunnit för cirkus som träningsform, konstform och socialt nav sedan 1995.

Följ och ha koll på allt Cirkör gör!

När spelar Cirkus Cirkör i min stad? Var kan jag träna cirkus? Vad mer är på gång? Allt nytt och kul får du reda på via vårt nyhetsbrev. Prenumerera och håll dig uppdaterad!