Cirkörhuset i Alby

Made in Botkyrka

Välkommen till oss

Cirkörhuset i Alby är platsen där 5-åringar går på cirkuslek, alla Botkyrkas femteklassare provar cirkus, barn från olika områden möts under en lovkurs, tonåringar samlas på drop in, gymnasieelever utvecklas med lärare från hela världen och cirkusartister i världsklass utformar internationella föreställningar. Det är ett hus som rymmer allt och alla. Cirkus för alla!

Botkyrka kommun har i 22 år tagit ett stort ansvar för cirkusens utveckling i Sverige – genom etableringen av Cirkus Cirkör i Alby med cirkushall, kontor och produktionslokaler som varit öppna för residens, träning och verksamhet för barn och unga från start.

Inom vårt samarbete pågår varje år en rad aktiviteter men vi har också relationer till bostadsbolag, civilsamhälle och privata aktörer. Vi arbetar ständigt med att hitta nya projekt, nya samarbetspartners och grepp för att kunna erbjuda cirkus för alla.

Cirkus Cirkör flyttade till Botkyrka kommun år 2000 då kärlek uppstod och vi insåg att vi behövde varandra! Sedan dess har Botkyrka kommun och Cirkus Cirkör ett årligt aktivitetsavtal med följande utgångspunkter:

  • Människan är en skapande varelse.
  • Konst vidgar världen.
  • Cirkus stärker människans utveckling och ger kraft att förändra sig själv och sin omvärld.
  • Cirkus inspirerar oss att våga ta risker för att hitta nya möjligheter.

Tiotusentals kommuninvånare har fått uppleva nycirkusens inspirerande föreställningar och utmanande pedagogiska verksamhet. Våra prioriterade målgrupper är barn och ungdomar, föräldrar, pedagoger och annan skol- och fritidspersonal samt boende på äldreboende. Varje år satsar vi på olika områden som behöver det i skolan och på fritiden.  

Hitta hit

Cirkörhuset i Alby har adressen: Rotemannavägen 22. Vi ligger granne med Subtopia, ett kreativt kluster i Alby. Hitta hit

För att åka tunnelbana, ta den röda linjen mot Norsborg och hoppa av i Alby centrum. Därifrån är det bara att följa skyltarna mot Cirkus Cirkör och Subtopia. Promenaden tar cirka 10 minuter.Följ och ha koll på allt Cirkör gör!

När spelar Cirkus Cirkör i min stad? Var kan jag träna cirkus? Vad mer är på gång? Allt nytt och kul får du reda på via vårt nyhetsbrev. Prenumerera och håll dig uppdaterad!