Cirkörhuset i Alby

Cirkörhuset i Alby är norra Europas största cirkushall – platsen där 5-åringar går på cirkuslek, alla Botkyrkas femteklassare provar cirkus, barn från olika områden möts under en lovkurs, tonåringar samlas på drop in, gymnasieelever utvecklas med lärare från hela världen och cirkusartister i världsklass utformar internationella föreställningar. Det är ett hus som rymmer allt och alla. Cirkus för alla!

Hitta hit

Cirkörhuset i Alby har adressen Rotemannavägen 22. Vi ligger granne med Subtopia, ett kreativt kluster i Alby. Här är en länk till Google Maps.

För att åka till oss med kollektivtrafiken: ta den röda linjen mot Norsborg och hoppa av i Alby centrum. Därifrån är det bara att följa skyltarna mot Cirkus Cirkör och Subtopia. Du kan inte missa vårt hus, det har en stor logga på taket. Promenaden tar cirka 10 minuter.

Tillgänglighet i Cirkörhuset

Det finns två parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga i närhet till Cirkörhusets entré. I Cirkörhuset är det till stor del fritt från trösklar och alla dörrar mäter minst 80 cm i bredd. Hiss till det övre planet finns. Dock saknas ramp för den nivåskillnad som finns på övre plan. Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Cirkörhuset är delvis synskadeanpassat.

Cirkör & Botkyrka

Botkyrka kommun har i 22 år tagit ett stort ansvar för cirkusens utveckling i Sverige – genom etableringen av Cirkus Cirkör i Alby med cirkushall, kontor och produktionslokaler som varit öppna för residens, träning och verksamhet för barn och unga från start.

Inom vårt samarbete pågår varje år en rad aktiviteter men vi har också relationer till bostadsbolag, civilsamhälle och privata aktörer. Vi arbetar ständigt med att hitta nya projekt, nya samarbetspartners och grepp för att kunna erbjuda cirkus för alla.

Cirkus Cirkör flyttade till Botkyrka kommun år 2000 då kärlek uppstod och vi insåg att vi behövde varandra! Sedan dess har Botkyrka kommun och Cirkus Cirkör ett årligt aktivitetsavtal med följande utgångspunkter:

Människan är en skapande varelse.
Konst vidgar världen.
Cirkus stärker människans utveckling och ger kraft att förändra sig själv och sin omvärld.
Cirkus inspirerar oss att våga ta risker för att hitta nya möjligheter.

Tiotusentals kommuninvånare har fått uppleva nycirkusens inspirerande föreställningar och utmanande pedagogiska verksamhet. Våra prioriterade målgrupper är barn och ungdomar, föräldrar, pedagoger och annan skol- och fritidspersonal samt boende på äldreboende. Varje år satsar vi på olika områden som behöver cirkus i skolan och på fritiden.  

Följ Cirkör!

Turnéplaner, kurser, sociala projekt och allt annat vi har på gång: Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om allt som är relevant för både arrangörer, publik och dig som bara är nyfiken på cirkus.