Cirkör Prep

För dig som siktar högre

 • Cirkör Prep är en ettårig kurs på halvtid. Under året tränar du grunderna i alla olika cirkusdiscipliner, men har också möjlighet att fördjupa dig i det du gillar mest. Utbildningen riktar sig i första hand till dig som vill lägga grunden för att senare kunna söka till högre studier.

  Utbildningen består till hälften av lärarledda lektioner tillsammans med våra elever från Cirkusgymnasiet (ca 10 timmar/vecka) och lika mycket egen träning i cirkushallen. I norra Europas största cirkushall tränar både gymnasieelever, kursdeltagare och professionella cirkusartister med tillgång till allt som behövs för de flesta cirkusdiscipliner.

  Kursinnehåll

  Prepkursen följer Cirkusgymnasiets lärarledda kurser, med möjlighet att individuellt välja mellan de spår gymnasieeleverna tar i ettan, tvåan eller trean beroende på dina förkunskaper.

  Fokus ligger på grunderna i alla cirkusdiscipliner, så som akrobatik, trampolin, lindans, handstående, jonglering och luftakrobatik. Vi jobbar även med styrka och stretch, rigg och säkerhet, dans, improvisation, teater, clown och konstnärligt skapande. Du som har goda förkunskaper eller snabbt fattar tycke för en disciplin kan välja att fördjupa dig i den, främst under termin två.

  Prepkursen är på halvtid, varav ungefär hälften är lärarledda lektioner. Undervisningen är huvudsakligen förlagd på dagtid, men skiftar något i tid och omfattning över året. En studieresa till Paris och två projektveckor hos Riksteatern ingår i kursen.

  Efter avslutad kurs

  Cirkör Prep riktar sig till dig som siktar på att söka vidare till högre utbildning inom cirkus eller på annat sätt ta ditt artisteri vidare. Efter avslutad kurs får du ett intyg och personligt brev som kan användas som referens i framtida ansökningar.

 • Sista ansökningsdatum: 31 juli 2024
  Omfattning: 40 veckor, 2 terminer.
  Studietakt: 50%
  Kursstart: Augusti 2024
  Kursplan: Ladda ner
  Studiespråk: Undervisningen sker på svenska eller engelska beroende på gruppens sammansättning.
  Utbildningsavgift: 25 000 SEK per termin (50 000 för hela året)
  Studiemedel: Cirkör Prep är en ny kurs 2024 och därför ännu inte studiemedelberättigad.
  Anmälningsvillkor: Ladda ner

  Vi välkomnar sökande från hela världen.

  Frågor? Du når oss på lena.ferrero@cirkor.se

  Ansökan & förkunskaper

  Cirkör Prep kan anpassas till dina förkunskaper, och passar därför både dig som redan tränar cirkus och siktar mot en högre utbildning, och dig som har förkunskaper inom någon angränsande träningsform och vill djupdyka in i cirkusvärlden.

  För att gå kursen behöver du genomföra ett färdighetsprov. Vi provar på några cirkusdiscipliner och pratar om cirkus och träning. Det är förstås bra om du redan har träningsvana, men vi tittar framför allt på dina förutsättningar att ta till dig utbildningen under året.

  Du ansöker genom att fylla i formuläret nedan. Cirkör Prep har begränsat antal platser och intagning sker baserat på hur väl vi bedömer att kursen kommer att passa dig. Vi kommer inte i första hand att ta in de sökande med längst erfarenhet, utan de som visar potential och som kan forma en varierad och välfungerande grupp med de befintliga eleverna från Cirkusgymnasiet. Färdighetsprov hålls på Cirkus Cirkör vecka 33 och 34.