Cirkus för alla

Passion för pedagogik sedan 1995

30TUSEN

barn, unga och vuxna tränar med oss varje år.

25ÅR

har vi lärt ut cirkus.

1

cirkusgymnasium finns det i Sverige.

70

olika cirkuspedagoger jobbar hos oss årligen.

Redan ett år efter att Cirkus Cirkör blev en ideell förening höll vi våra första kurser på Kulturhuset i Stockholm. Sedan dess har pedagogik, cirkusträning och cirkusen som social motor varit en självklar del av vår verksamhet.

På lina för blotta livet

I somras gick deltagare från kursen Lines & Wires på lina över floden Corrib i Galway, Irland. I floden har många unga människor tagit livet av sig genom åren, men nu fick vattnet istället bli spelplats för det mod och den beslutsamhet som krävs för att ta sig över den på lina. Projektet drevs av våra vänner på Galway Community Circus. Nu har minidokumentären om LifeLine släppts – och HÄR kan du även läsa ETC-artikeln från i somras.

Träffa våra pedagoger

Hos oss tränar du med professionella cirkusartister. Lär känna Thomas, Max och Sianna lite bättre!

Cirkör i Botkyrka

Alla Botkyrkas femte- och åttondeklassare erbjuds möjligheten att komma till Cirkörhuset och prova på cirkus. Den kulturella allemansrätten garanterar alla Botkyrkas elever en gemensam erfarenhet av kulturupplevelser.

Cirkör i skolan

Varje år besöker vi skolor i hela landet med våra pedagogiska shower och tillhörande workshops. Just nu turnérar vi med Trassligt!

Cirkör på folkparksturné

Tillsammans med Folkets Hus och Parker åker vi runt i Sverige under somrarna och ser till att alla barn får prova att träna cirkus.

Cirkör & Clowner utan gränser

2016 och 2017 turnérade projektet Cirkushoppet till 35 orter i Sverige för att sprida skratt och glädje till 4000 barn och vuxna som kommit till Sverige på flykt.

Alla kan träna cirkus!

Sluta drömma, börja hjula

Blir du sugen? Få saker gör oss mer levande än att lära oss något nytt, utmana våra gränser och klara det vi trodde var omöjligt. Våga språnget – testa och lär dig cirkus av världsartister i vår professionella, topputrustade cirkushall!