Cirkus för alla

Passion för pedagogik sedan 1995

 • 28 pedagogiska år

  Redan ett år efter att Cirkus Cirkör blev en ideell förening höll vi våra första kurser på Kulturhuset i Stockholm. Sedan dess har pedagogik, cirkusträning och cirkusen som social motor varit en självklar del av vår verksamhet.

  Den samtida cirkusen är till naturen en internationell bransch och samarbetet med andra aktörer i nätverk så som Baltic Nordic Circus Network, FEDEC och Caravan Circus Network är en del av vår vardag.

 • Social Circus

  Hos oss på Cirkör, liksom hos cirkuskompanier världen över, finns en stark tradition av att använda cirkusträning för att stärka individer och verka för positiv samhällsutveckling. Begreppet Social Circus använder vi för att prata om cirkusen som socialt nav, som mötesplats, som pedagogiskt verktyg och som samhällsaktör.

 • På lina för blotta livet

  Sommaren 2022 gick deltagare från kursen Lines & Wires på lina över floden Corrib i Galway, Irland. I floden har många unga människor tagit livet av sig genom åren, men nu fick vattnet istället bli spelplats för det mod och den beslutsamhet som krävs för att ta sig över den på lina. Projektet drevs av våra vänner på Galway Community Circus. Nu har minidokumentären om LifeLine släppts – och HÄR kan du även läsa ETC-artikeln om projektet.

The European Core Curriculum for Youth and Social Circus Pedagogy 

Sedan 2019 har Cirkus Cirkör arbetat i ett Erasmus+ finansierat projekt med att förstärka cirkuspedagogiken och professionalisera upp-draget som cirkuspedagog. Fem europeiska cirkusskolor och tre universitet har samverkat kring en europeisk kursplan för en kandidat-examen i cirkuspedagogik. I juni 2022 genomfördes en internationell konferens där projektets resultat och innehåll presenterades för en bred internationell publik. 

Träffa våra pedagoger

Botkyrka, Sveriges cirkuscentrum

 • Kulturell allemansrätt

  Alla Botkyrkas femte- och åttondeklassare erbjuds möjligheten att komma till Cirkörhuset och prova på cirkus. Den kulturella allemansrätten garanterar alla Botkyrkas elever en gemensam erfarenhet av kulturupplevelser.

Hela Sverige tränar cirkus

 • Cirkör i skolan

  Varje år besöker vi skolor i hela landet med våra pedagogiska shower och tillhörande workshops. Just nu turnérar vi med Extra allt!

 • Folkparksturné

  Tillsammans med Folkets Hus och Parker åker vi runt i Sverige under somrarna och ser till att alla barn får prova att träna cirkus.

Clowner utan gränser

 • Cirkushoppet

  2016 och 2017 turnérade projektet Cirkushoppet till 35 orter i Sverige för att sprida skratt och glädje till 4000 barn och vuxna som kommit till Sverige på flykt.