From Fear to Action

Inspirationsprojektet From Fear to Action, som följde med Limits på turné, där lokala och internationella eldsjälar och organisationer berättar om sitt engagemang och arbete vid mottagandet av nyanlända till Sverige.

Genom From Fear to Action ville vi lyfta några av de eldsjälar och projekt som jobbar för att vägen in i det svenska samhället skall bli säkrare, bättre och mer välkomnande.

From Fear to Action samproduceras med våra spelplatser och utformas på ett sätt som passar ortens utmaningar och engagemang. Varje spelplats har
valt ut lokala organisationer som gör skillnad, alltifrån mindre privata initiativ till stora hjälporganisationer och intresseorganisationer.

Exempel är Röda korset, Tillsammans Gör Vi Skillnad, Gula båtarna, Lighthouse Relief samt Hej främling som genomfört ett varierat utbud av seminarier, konstauktioner, olika typer av insamlingar till gatufester och prova-på-verksamhet. Genom samarbetsorganisationerna har vi också delat ut ett antal fribiljetter till nyanlända inför varje föreställning.