Få oordning i klassrummet

Pedagogiska shower och workshops i skolan

Den blygaste tar plötsligt plats, den som har svårt att sitta still uppgår i total koncentration. Förändra skolan, eleverna och framtiden med nycirkus!

Show + workshop = Cirkus De Luxe

 • Eleverna får prova på cirkus

  Vi kallar det Cirkus de Luxe. Eleverna ser artisterna på scen i en hisnande show och möter dem sedan som pedagoger i en workshop. Cirkus De Luxe fungerar för alla språkbakgrunder och funktionsnedsättningar i alla slags gympasalar.

 • Extra allt

  Vi följer med när tre karaktärer kliver in i cirkustältet och finner en värld där alla helt och hållet får vara sig själva. Med jonglering, lindans och akrobatik lyfter vi varandras olikheter och lär oss att inte be om ursäkt för det som gör oss unika. 

Artisterna lyckades verkligen fånga eleverna under showen. Speciellt var det roligt att se att de elever med särskilda behov hade så stor inlevelse och fascinerades av det de såg. Entusiasmen hos artisterna var påtaglig.

Almekärrsskolan, Lerums kommun
 • Kontakta oss

  Vill du att vi kommer och tar över hela skolan? Eller vill du hellre ta med dig en klass till vår cirkushall? Hör av dig så berättar vi mer!

  Linda Petersson

  +46 72 285 33 63
 • Bra att veta

  Stockholms stad subventionerar Cirkus Cirkörs pedagogiska program. Kulanpremien ger 50% rabatt på kostnaden vid bokning av aktivitet till skolan.

  Alla grundskolor i Sverige kan söka bidrag för konst och kultur via Skapande skola.

  Alla Botkyrkas femte- och åttondeklassare erbjuds möjligheten att komma till Cirkörhuset och prova på cirkus. Den kulturella allemansrätten garanterar alla Botkyrkas elever en gemensam erfarenhet av kulturupplevelser.

Trevligt bemötande och tydliga instruktioner inför alla aktiviteter. De såg vad varje barn behövde och hjälpte dem "lagom" mycket för att de skulle våga prova allt.

Eiraskolan, Stockholm stad

Passion för pedagogik sedan 1995

 • Redan ett år efter att Cirkus Cirkör blev en ideell förening höll vi våra första kurser på Kulturhuset i Stockholm. Sedan dess har pedagogik, cirkusträning och cirkusen som social motor varit en självklar del av vår verksamhet.