Få oordning i klassrummet

Den blygaste tar plötsligt plats, den som har svårt att sitta still uppgår i total koncentration. Förändra skolan, eleverna och framtiden med nycirkus!

Show + workshop = en kulturell och fysisk upplevelse

Vi kallar det Cirkus de Luxe. Eleverna ser artister på scen och möter dem sedan som pedagoger i en workshop. Stockholms stad subventionerar Cirkus Cirkörs cirkusworkshops. Kulanpremien ger 50% rabatt på kostnaden vid bokning av aktivitet till skolan. Alla grundskolor i Sverige kan söka bidrag för konst och kultur via Skapande skola.

Pedagogiska shower

Trassligt

Trassligt är en pedagogisk show för skolan. Vi träffar tre karaktärer som tillsammans lyfter, stödjer och snurrar varandra genom det virrvarr som är livet. Genom lindans, parakrobatik och jonglering tar artisterna med er på en cirkusupplevelse som sätter igång tankar och idéer för just er att fundera på.

Världsartister som lärare

Alla våra cirkuspedagoger är professionella artister. Samtidigt har de gedigen pedagogisk erfarenhet och förmåga att leda, lära och stötta utifrån både gruppens och varje individs förutsättningar.

Lärarhandledning

I lärarhandledningen får du hjälp att förbereda klassen innan vi kommer. Den ger även tips och tricks på hur ni inkluderar cirkus pedagogiskt i er undervisning.

Våra Cirkus de Luxe-shower är speciellt framtagna för att spelas på skolor, medan de turnérande föreställningarna har versioner anpassade för både skola och teater.

Trassligt

Här kan du ladda ner lärarhandledningen för Cirkus de Luxe-showen Trassligt.

Bloom

Här kan du ladda ner lärarhandledningen för den turnérande föreställningen Bloom.

Botkyrkas kulturella allemansrätt

Alla Botkyrkas femteklassare erbjuds möjligheten att komma till Cirkörhuset och prova på cirkus. Den kulturella allemansrätten garanterar alla Botkyrkas elever en gemensam erfarenhet av kulturupplevelser.

    Kontakta oss

    Vill du att vi kommer och tar över hela skolan? Eller vill du hellre ta med dig en klass till vår cirkushall?

    Linda Petersson

    Anna Ekenfors

    (+46) 76 058 53 11