Vi är Cirkus Cirkör

Nordens största cirkuskompani

Cirkusartisterna gör det vi alla gör i vardagslivet. Samarbetar, misslyckas, kontrollerar, teoretiserar, sätter sin tillit på prov. Men dom gör det 10 meter upp i luften utan skyddslina. Allting blir mer påtagligt när det är på liv och död.

Borders (2015)
2.5MILJONER

människor har sett en Cirkörföreställning

500000

barn och unga har sett och provat på cirkus med oss

30+250

anställda och frilansare arbetar med oss varje år

Vi går dit ingen har gått – på lina

Cirkus Cirkör startades 1995 med målet att etablera nycirkusen i Sverige. Idag är det målet uppnått, och Cirkör har blivit Nordens största cirkuskompani. Genom den samtida cirkusens språk skapar vi banbrytande konstnärliga upplevelser med visionen att göra det omöjliga möjligt – på scen, i träningshallen och i samhället.

Cirkör är dock mycket mer än sina föreställningar: Cirkör är en skola, en mötesplats, en samhällsaktör, ett labb och en träningshall. Vi ser cirkusen som en outtömlig verktygslåda för oss och andra i konstnärlig och pedagogisk utveckling liksom i ledarskap, medarbetarskap och entreprenörskap. Vi tror på cirkusens samhällsförändrande kraft, där föreställningar kan växa till världsomspännande rörelser, och cirkusens magi leda till verklig förändring.

Cirkör betyder cirkushjärta

Namnet Cirkus Cirkör kommer från en ordlek med de franska orden för cirkus (cirque) och hjärta (ceur). Cirkushjärtat kan stå för de två kamrarna konstnärlig och pedagogisk verksamhet, men också för alla de egenskaper och kunskaper som gör cirkuskonsten och -artisterna speciella.

Historien om Cirkus Cirkör

1995 grundades Cirkus Cirkör av Tilde Björfors och en grupp unga nycirkusartister med målet att etablera nycirkusen som konstform i Sverige. Sedan dess har Cirkörs föreställningar turnérat i hela världen och setts av över 2,5 miljoner människor. Tilde Björfors är sedan starten vår konstnärliga ledare och regisserar merparten av våra föreställningar.

Made in Botkyrka

I Cirkörhuset ligger Norra Europas största cirkushallar. I lokalerna tränar professionella cirkusartister sida vid sida med gymnasieelever och kursdeltagare. I flera olika hallar repeterar både stora Cirkörproduktioner och artister på konstnärliga residens, och i verkstaden innoverar vi framtidens cirkusteknik.

Vår cirkusvärld

Banbrytande scenkonst sedan 1995. Dyk in i en värld av cirkus i vår föreställningskatalog.

Läs vidare om

Vision & Värdegrund

Uppkäftigt engagemang, kvalitativ galenskap och solidarisk invididualism är våra ledord.

Cirkus för alla

Pedagogik, träning och cirkusen som social motor är en självklar del av vår verksamhet.

Forskning & Innovation

Vi forskar, innoverar, föreläser och workshopar.

Fakta om Cirkör

Cirkörs styrelse

Vi är en ideell förening med en styrelse som brinner för nycirkusen och för kulturens plats i samhället.

Verksamhetsberättelse

Djupdyk i våra årssummeringar – en dröm för dig som gillar siffror!

Hållbarhetsarbete

Cirkör är godkända av UN Global Compact och jobbar aktivt med klimatkompensering. Läs om vårt långsiktiga miljöarbete.

Webbcookies

Cirkus Cirkör använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Personuppgifter

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Läs mer här.

Följ och ha koll på allt Cirkör gör!

När spelar Cirkus Cirkör i min stad? Var kan jag träna cirkus? Vad mer är på gång? Allt nytt och kul får du reda på via vårt nyhetsbrev. Prenumerera och håll dig uppdaterad!