Artist – Alexander Weibel Weibel

Mycket har hänt sedan vi skapade Knitting Peace, men budskapet är lika viktigt i dagens värld som då, om inte mer.

Alexander apropå Knitting Peace

Alexander Weibel Weibel är en cirkusartist, regissör, musiker och konstnär. Han är en del av Cirkus Cirkörs kostnärliga råd.

Medverkande i

Regi, Tipping Point (2024)
Regi & artist, Våga vakna (2023)
Koncept & regi, Trådar & Glas (2022)
Artist, Satyagraha (2016)
Regiassistent, Limits (2015)
Artist, Borders (2015)
Artist, Knitting Peace (premiär 2013)

Biografi

Alexander Weibel Weibel är en spanskfödd cirkusartist specialiserad på balansakter: både att själv balansera på slackropes, trådar, enhjulingar och föremål, men också att balansera föremål på sig själv. Alexander är även musiker och kombinerar ofta fiolspel med sitt cirkusartisteri.

Alexander började sin utbildning vid en cirkusskola i Madrid för att sedan studera vid National Circus Shcool of Moscow samt Stockholms konstnärliga högskola, där han även tilldelades Sophie Hultens cirkusstipendium.

Alexander har uppträtt och turnerat runt på olika festivaler i Europa och tilldelats en rad utmärkelser, bland andra Special jury’s prize under Cirque De Demain i Paris 2011, Innovation Prize under IV Circus Festival of Albacete och Audience’s prize under Newcommers Show i Leipzig. 

Första mötet med den svenska publiken skedde under förproduktionen Knitted Piece, föreställningen som var startskottet till det som senare blev Knitting Peace i regi av Tilde Björfors. Alexander har under åren medverkat i flera av Cirkus Cirkörs produktioner som artist och regissör.