We knit for peace

En världsomspännande fredsrörelse

Under sin resa runt om i världen har Knitting Peace engagerat och mött
fredsstickare som delat med sig av sina verk och tankar kring att sticka fred. Mängden stickningar som kommit in har varit överväldigande och det är tydligt att kombinationen cirkus, strävan och stickning har växt till en rörelse som spänner över flera kontinenter.

Grupp på Facebook

Gå med

Så stickar du en fredsduva

Ladda ned PDF:en

Tillsammans stickar vi fred

Via föreställningen och utställningen flätas craftivism från New York, Rosario och Girona ihop med platser som Alby, Säffle och Borås. Vi hoppas att fredsstickning inspirerar till att tro på och engagera sig för en bättre värld tillsammans med andra och att du blir sugen på att sticka fred med oss.

Stickutställning Knit for Peace

Stickupprop i Stockholm

1 - 10 juni spelar Cirkus Cirkörs föreställning Knitting Peace på Dansens Hus. Tillsammans har vi en vision att varje unikt stickat stycke kan fogas samman till en världsomspännande stickning för fred. Jordens omkrets är 40 075 km. Vill du vara med och sticka fred? Svara på frågorna och skicka stickningar och svar till oss på Cirkus Cirkör. Stickningarna kommer att visas i foajén på Dansens Hus i Stockholm under Knitting Peace föreställningar den 1 -10 juni. - Varför stickar du? - Vad strävar du efter? - Går det att sticka fred? Svara på frågorna och skicka in dom samt din stickning (helst i vitt garn) tillsammans med ditt namn och adress till: Cirkus Cirkör att Lina Dahlgren Rotemannavägen 22 145 57 Norsborg

Så kan det se ut

Vannes

Philadelphia

Dalateatern

Alby - Cirkörhuset

Piteå

Säffle

Fanø stikkefestival

Göteborg

Stockholm - Dansens Hus

Östersund

Köpenhamn

Stockholm Armémuseum

Borås - Textimuseet