Luftakrobatik

För dig som redan vet att du hör hemma en bit över marken

Träningen fokuserar på trapets, tyg, rep och ring. Du arbetar tillsammans med våra luftspecialiserade pedagoger med både teknik och artistiskt uttryck. Du kommer att träna alla luftdiscipliner eftersom det är viktigt att ha en bred grund som luftakrobat.

För att börja på luftakrobatikkursen bör du redan ha tränat nycirkus i minst två terminer. Inte där än? Börja på vår grundkurs i nycirkus först. Det finns också en fortsättningskurs för dig som redan tränat luftakrobatik ett par terminer.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Cirkörhuset i Alby10-25 år2000 krBoka kurs

Vilka förkunskaper behöver du?

Trapets och ring

Du ska kunna hålla rätt grepp och svinga dig i knävecken, från hängande ta dig upp till stå och ner igen på ett kontrollerat sätt, samt genomföra minst 4 tricks. För fortsättningskursen behöver du även kunna grenpik, magbalans och framåt-rull till pik eller knäveck.

Tyg och rep

Du behöver kunna klättra och göra en fotknut samt genomföra 2 tricks. För fortsättningskursen behöver du även kunna hänga i grenpik och ta dig till ”catcher”.

Träffa våra pedagoger!

På Cirkus Cirkör tränar du med professionella cirkusartister som pedagoger. Titta på filmen för att lära känna pedagogen Thomas lite bättre!

Sugen på något annat?

Cirkuslek

Läs mer

Nycirkus vuxna

Läs mer

Familjecirkus

Läs mer

Akrobatik och trampolin

Läs mer

Nycirkus

Läs mer

Cirkörkurs

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Lines & wires

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Luftakrobatik

Läs mer