Cirkörkursen

För dig som vill ta ett större steg i din utveckling

Cirkörkursen passar dig som vill träna oftare och utmanas mer. Du tränar två gånger i veckan, onsdagar och lördagar, med samma grupp av deltagare.

Du får fokusera på din favoritdisciplin, men också träna andra discipliner, öva på ensemblearbete och fysisk förberedelse. Målet är att varje deltagare ska utmanas med ny teknik i akrobatik och kroppskontroll. Deltagarna arbetar med nycirkusens olika uttryckssätt och samskapar som individer i ett kollektiv.

Helt fantastiskt på alla sätt och vis. Underbar och lustfylld träning som anpassas efter individen samtidigt som vikänslan finns.

Deltagare på Cirkörkursen

För att gå Cirkörkursen behöver du ha några terminers träningserfarenhet i nycirkus. Inte där än? Börja på vår grundkurs i nycirkus.

Kontakta oss gärna om du har frågor om kursen!

Cirkörhuset i Alby24 tillfällen3600 krBoka kurs

I Cirkörkursen ingår

Akrobatik
Ordet kommer ursprungligen från de grekiska orden för ”gå på tårna” samt ”klättra i höjden” och är en av cirkusens grunddiscipliner. I akrobatik utförs gymnastiska konststycken av hög teknisk svårighetsgrad.

Parakrobatik
En kombination av akrobatik och balans där två eller flera personer lyfter, balanserar, kastar och fångar varandra. De som lyfter kallas undermän och de som lyfts för flygare.

Jonglering
Jonglering handlar om att kasta och manipulera objekt och många jonglörer kallar sig ”objektmanipulatörer”. Med sina objekt tecknar jonglören former och mönster i luften.

Lindans
Lindans är en form av Ekvilibrism som betyder konsten att balansera.
Inom cirkuskonsten finns det flera discipliner som bygger på balans där lindans kanske är den disciplin som mest förknippas med balanskonst. Balansering på en lina kombineras med akrobatik, avancerade stegkombinationer och dans.

Luftakrobatik
Akrobatik som utförs i luften med hjälp av en anordning som t.ex trapets, rep eller tyg.

Träffa våra pedagoger!

På Cirkus Cirkör tränar du med professionella cirkusartister som pedagoger. Titta på filmen för att lära känna pedagogen Thomas lite bättre!

Sugen på något annat?

Foto: Alex Hinchcliffe

Akrobatik och trampolin

Kurs – Akrobat & Trampolin

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Lines & wires

Kurs Lines & Wires

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants