Kurs – Cirkörkurs

Cirkörkursen riktar sig till dig som vill ta ett större kliv i din utveckling – och kanske till och med ser en framtid som artist.

Cirkörkurs

Här får du arbeta mycket med din favoritdisciplin men får också träna andra discipliner, ensemblearbete och fysisk förberedelse. Målet är att varje deltagare ska utmanas med ny teknik i akrobatik och kroppskontroll. Deltagarna ska få arbeta med nycirkusens olika uttryckssätt och samskapa som individer i ett kollektiv.

Kursen går två gånger i veckan, onsdagar och lördagar, med samma grupp av deltagare. För att gå kursen behöver du ha några terminers träningserfarenhet i nycirkus.

Helt fantastiskt på alla sätt och vis. Underbar och lustfylld träning som anpassas efter individen samtidigt som vikänslan finns. :-)

Deltagare på Cirkörkurs

Vad du får träna

Akrobatik
Ordet kommer ursprungligen från de grekiska orden för ”gå på tårna” samt ”klättra i höjden” och är en av cirkusens grunddiscipliner. I akrobatik utförs gymnastiska konststycken av hög teknisk svårighetsgrad.

Parakrobatik
En kombination av akrobatik och balans där två eller flera personer lyfter, balanserar, kastar och fångar varandra. De som lyfter kallas undermän och de som lyfts för flygare.

Jonglering
Jonglering handlar om att kasta och manipulera objekt och många jonglörer kallar sig ”objektmanipulatörer”. Med sina objekt tecknar jonglören former och mönster i luften.

Lindans
Lindans är en form av Ekvilibrism som betyder konsten att balansera.
Inom cirkuskonsten finns det flera discipliner som bygger på balans där lindans kanske är den disciplin som mest förknippas med balanskonst. Balansering på en lina kombineras med akrobatik, avancerade stegkombinationer och dans.

Luftakrobatik
Akrobatik som utförs i luften med hjälp av en anordning som t.ex trapets, rep eller tyg.

Botkyrkarabatt

Om du är skriven i Botkyrka kommun har du rätt till Botkyrkarabatt, 600 kronor per kurs och upp till 20 års ålder. För att få rabatten kryssar du i tillvalsrutan i bokningsformuläret. Cirkus Cirkör kontrollerar detta mot folkbokföringen.

Boka Cirkörkurs

PlatsAntal tillfällenPrisBoka
Cirkörhuset243600 krBoka kurs

Galleri

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Lines & wires

Kurs Lines & Wires

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants