Kurs – Nycirkus Vuxna

I vår välutrustade cirkushall lära du dig mycket golvakrobatik och trampolin för bättre kroppskontroll, tyg och trapets för styrka, lindans och jonglering för balans och fokus.

Nycirkus för vuxna

Ta sats mot högre mål. Du får stort utrymme att själv välja vad du vill fokusera på. Inga förkunskaper krävs, träningen anpassas till deltagargruppens nivå och önskemål. Kursen passar både nybörjare och dig som tränat akrobatik eller cirkus tidigare.

Vad kommer jag att få träna?

Akrobatik
Ordet kommer ursprungligen från de grekiska orden för ”gå på tårna” samt ”klättra i höjden” och är en av cirkusens grunddiscipliner. I akrobatik utförs gymnastiska konststycken av hög teknisk svårighetsgrad.

Parakrobatik
En kombination av akrobatik och balans där två eller flera personer lyfter, balanserar, kastar och fångar varandra. De som lyfter kallas undermän och de som lyfts för flygare.

Jonglering
Jonglering handlar om att kasta och manipulera objekt och många jonglörer kallar sig ”objektmanipulatörer”. Med sina objekt tecknar jonglören former och mönster i luften.

Lindans
Lindans är en form av Ekvilibrism som betyder konsten att balansera.
Inom cirkuskonsten finns det flera discipliner som bygger på balans där lindans kanske är den disciplin som mest förknippas med balanskonst. Balansering på en lina kombineras med akrobatik , avancerade stegkombinationer och dans.

Luftakrobatik
Akrobatik som utförs i luften med hjälp av en anordning som t.ex trapets, rep eller tyg.

Boka Nycirkus Vuxna

PlatsÅlderPrisBoka
CirkörhusetFrån 16 år2500 krBoka kurs
Stora TeaternFrån 15 år1300 krBoka kurs

Galleri

Cirkuslek

Läs mer

Nycirkus vuxna

Läs mer

Familjecirkus

Läs mer

Akrobatik och trampolin

Läs mer

Nycirkus

Läs mer

Cirkörkurs

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Lines & wires

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Luftakrobatik

Läs mer