Familjecirkus

För familjer som dansar på lina, slår volter och vardagsjonglerar

Blir faster vassast i trapetsen?

Bli starkare som familj samtidigt som ni har kul ihop! I Familjecirkus tränar barn, ungdomar och vuxna tillsammans och testar alla cirkusens discipliner. Våra skickliga cirkuspedagoger hjälper er att utforska möjligheterna för vuxna och barn att utöva cirkuskonster tillsammans.

Familjekursen kräver inga förkunskaper.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Cirkörhuset i AlbyFrån 5 år1350 kr / personBoka kurs
Stora Teatern GöteborgFrån 5 år1300 kr / personBoka kurs

Familj i olika konstellationer

Med familj menar vi närstående av alla de slag. Det kan vara mamma, pappa, morfar, gudmor, faster, kusiner eller nära vänner. Ni vet bäst själva!

Kurserna riktar sig till barn och vuxna från fem år. Vi delar in grupperna utifrån de ungas ålder, från 5 år till äldre tonåringar. Om din familj inte passar in i vår åldersindelning kan ni välja den grupp som kommer närmst.

Familjebokning och -pris

Minst en vuxen och ett barn går tillsammans och måste bokas samtidigt. Kursavgiften är per person oavsett om man är vuxen eller barn. Den vuxne måste boka en plats åt sig själv för att ni ska räknas som bokade.

Vad tränar vi?

Akrobatik
Ordet kommer ursprungligen från de grekiska orden för ”gå på tårna” samt ”klättra i höjden” och är en av cirkusens grunddiscipliner. I akrobatik utförs gymnastiska konststycken av hög teknisk svårighetsgrad.

Parakrobatik
En kombination av akrobatik och balans där två eller flera personer lyfter, balanserar, kastar och fångar varandra. De som lyfter kallas undermän och de som lyfts för flygare.

Jonglering
Jonglering handlar om att kasta och manipulera objekt och många jonglörer kallar sig ”objektmanipulatörer”. Med sina objekt tecknar jonglören former och mönster i luften.

Lindans
Lindans är en form av Ekvilibrism som betyder konsten att balansera.
Inom cirkuskonsten finns det flera discipliner som bygger på balans där lindans kanske är den disciplin som mest förknippas med balanskonst. Balansering på en lina kombineras med akrobatik , avancerade stegkombinationer och dans.

Luftakrobatik
Akrobatik som utförs i luften med hjälp av en annordning som t.ex trapets, rep eller tyg.

Träffa våra pedagoger!

På Cirkus Cirkör tränar du med professionella cirkusartister som pedagoger. Titta på filmen för att lära känna pedagogen Thomas lite bättre!

Sugen på något annat?

Cirkuslek

Läs mer

Nycirkus vuxna

Läs mer

Foto: Alex Hinchcliffe

Familjecirkus

Läs mer

Akrobatik och trampolin

Läs mer

Nycirkus

Läs mer

Cirkörkurs

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Lines & wires

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Luftakrobatik

Läs mer