Kurs – Familjecirkus

För familjer som dansar på lina, slår volter och vardagsjonglerar

Blir faster vassast i trapetsen?

Bli starkare som familj samtidigt som ni har otroligt kul ihop! I Familjecirkus tränar barn, ungdomar och vuxna tillsammans, och testar alla cirkusens discipliner – akrobatik och parakrobatik, jonglering, gå på lina och prova trapets och tyg. Våra skickliga cirkuspedagoger hjälper er att utforska möjligheterna för vuxna och barn att utöva cirkuskonster tillsammans.

Familj i olika konstellationer

Med familj menar vi närstående av alla de slag! Det kan vara mamma, pappa, morfar, gudmor, faster, kusiner eller nära vänner. Ni vet bäst själva!

Kurserna riktar sig till barn och vuxna från fem år. Kursen avslutas med en öppen lektion och vid det sista kurstillfället på våren bjuder vi familj och kompisar till en uppvisning!

Vi delar in grupperna utifrån de ungas ålder, från 5 år till äldre tonåringar. Om din familj inte passar in i vår åldersindelning kan ni välja den grupp som passar bäst.

Vad tränar vi?

Akrobatik
Ordet kommer ursprungligen från de grekiska orden för ”gå på tårna” samt ”klättra i höjden” och är en av cirkusens grunddiscipliner. I akrobatik utförs gymnastiska konststycken av hög teknisk svårighetsgrad.

Parakrobatik
En kombination av akrobatik och balans där två eller flera personer lyfter, balanserar, kastar och fångar varandra. De som lyfter kallas undermän och de som lyfts för flygare.

Jonglering
Jonglering handlar om att kasta och manipulera objekt och många jonglörer kallar sig ”objektmanipulatörer”. Med sina objekt tecknar jonglören former och mönster i luften.

Lindans
Lindans är en form av Ekvilibrism som betyder konsten att balansera.
Inom cirkuskonsten finns det flera discipliner som bygger på balans där lindans kanske är den disciplin som mest förknippas med balanskonst. Balansering på en lina kombineras med akrobatik , avancerade stegkombinationer och dans.

Luftakrobatik
Akrobatik som utförs i luften med hjälp av en annordning som t.ex trapets, rep eller tyg.

Familjbokning och -pris

Minst en vuxen och ett barn går tillsammans och bokas samtidigt. Varje deltagare bokas separat och kursavgiften är alltså per person oavsett om man är vuxen eller barn. Den vuxne måste boka en plats åt sig själv för att ni ska räknas som bokade. För att få börja familjecirkus behöver barnet ha fyllt fem eller fylla fem högst en månad efter kursstart.

Kursavgift och försäkring

Varje termin tränar vi vid 12 tillfällen.
I kursavgiften ingår basförsäkring. På fakturan läggs det också till en administrationsavgift på 9-59 kr. Som för alla våra kurser måste vi reservera oss för att kursen kan komma att ställas in vid för få deltagare eller på grund av brist på pedagoger eller lokaler.
För att kunna boka kurs så måste du också bli medlem i Cirkus Cirkör ideell förening, vilket bland annat innebär att du får Cirkörs nyhetsbrev. Medlemskapet i Cirkus Cirkus Cirkörs ideella förening kostar 50 kr per år och läggs automatiskt på fakturan.

Anmäl dig till familjecirkus

PlatsÅlderPrisBoka
CirkörhusetBarn födda 2013-20151350 kr / personBoka kurs
CirkörhusetBarn födda före 20131350 kr / personBoka kurs
Stora Teatern GöteborgFrån 5 år1300 krBoka kurs

Galleri

Du kanske också gillar

Cirkuslek

Läs mer

Nycirkus vuxna

Läs mer

Familjecirkus

Läs mer

Akrobatik och trampolin

Läs mer

Nycirkus

Läs mer

Cirkörkurs

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Lines & wires

Läs mer

Cirkusgymnasiet. Foto: Einar Kling Odencrants

Luftakrobatik

Läs mer

Följ och ha koll på allt Cirkör gör!

När spelar Cirkus Cirkör i min stad? Var kan jag träna cirkus? Vad mer är på gång? Allt nytt och kul får du reda på via vårt nyhetsbrev. Prenumerera och håll dig uppdaterad!