Nycirkusträning våren 2022

Vill du träna Nycirkus i Cirkörhuset eller på Kulturhuset?

Anmälan är snart öppen för vårens nya kurser! Vårens kurser i Alby släpps måndag 13 december 2021. Kurssläppet för Kulturhuset dröjer lite till.

Om du vill få information om när kurssläppet sker, anmäl dig till vår intresseanmälan på vår bokningssida.

Akrobatik och Trampolin för deltagare födda 2009 till 2012 i Cirkushallen. Kursen startar den 25 januari och passar dig som gillar att studsa studsmatta och har tränat lite grann tidigare. Du behöver kunna göra kullerbyttor och hjulningar.

Nycirkuskurs för vuxna, från 16 år, utforskar Nycirkusens alla discipliner i vår välutrustade Cirkushall. Kursen startar den 27 januari och passar både nybörjare och dig som tränat akrobatik eller cirkus tidigare.

Cirkuslek, barn födda 2016, lekfullt cirkusutforskande för de yngsta deltagarna. Startar den 29 januari och kräver inga förkunskaper.

Välkommen in med din bokning!

 

Nycirkuskurs vuxna

En nycirkuskurs för dig som är 16 år och uppåt och som innehåller träning i alla möjliga cirkusdiscipliner! Vi arbetar mycket med golvakrobatik och trampolin för bättre kroppskontroll, tyg och trapets för styrkan samt lindans och jonglering för balans och koncentration. Under kursen finns stort utrymme för deltagarnas egna prioriteringar. Inga förkunskaper krävs utan träningen anpassas till deltagargruppens nivå och önskemål.

Fotograf: Christina Simpson

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2500 kr/12 tillfällen
Torsdagar kl. 19.15-20.45
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt för boende upp till 20 år: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Drop-inträning Nycirkus och parkour

Vårens drop-inträning startar i vecka 4. Vi tränar i Cirkushallen!

Drop-inträningen finns för dig som inte har möjlighet att träna på en kurs varje vecka och för dig som går på kurs hos oss men vill träna mer!

Under Drop-in styr du själv ditt träningsupplägg och väljer dina aktiviteter. Varje pass inleds med en gemensam uppvärmning och regelgenomgång. Sedan hjälper våra pedagoger dig till rätta med riggning, material och nya trick att träna.

Varmt välkomna!

Foto: Christina Simpsson

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset -Alby
Onsdagar 19.15-20.45 och torsdagar 17.30-19.00
Pris: 50 kr/tillfälle. Botkyrkabor har gratis inträde under höst 2021 men behöver fortfarande betala ett medlemskap för att ingå i vår gruppförsäkring.
Medlemskap: 50 kronor per år
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Foto: Alex Hinchcliffe

Chilla med Cirkör

Söndag 27 februari kl. 14.00-18.00

Gillar du att träna, fika och leka? På Chilla med Cirkör får du möjlighet att prova på nycirkus, träna parkour, hänga i våra chillouthörnor, se på när andra tränar, fika eller bara umgås och ha kul!

Chilla med Cirkör är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Registrering sker vid dörren för att kunna ingå i vår gruppförsäkring och för att vi ska hålla koll på maxantal i hallen.

Chilla med Cirkör görs i samarbete med Botkyrka kommun och Hembla. Chilla med Cirkör är på söndagseftermiddagar tre tillfällen per termin. Vårens Chilla med Cirkör sker under 27 februari, 27 mars och 24 april.

Varmt välkomna!

Foto: Alex Hinchcliffe

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset, Rotemannavägen 22, Alby
Datum: söndag 27 februari
Tid: kl.14.00-18.00
Pris: Gratis!

Ingen föranmälan krävs. Registrering sker vid dörren för att ingå i vår gruppförsäkring.

Cirkus Cirkör - Cirkuslek. Foto: Linnea Arbab

Cirkuslek

Cirkusleken är till för alla fem-sjuåringar som gillar att hoppa, springa, klättra och leka! Passen är 45 minuter långa. Vi fokuserar på att lära via lek och att ha riktigt kul samtidigt som man tränar lindans, akrobatik, jonglering, trapets och tyg. Ditt barn får samarbeta med andra barn och samtidigt lära sig nycirkusens discipliner med av våra kunniga cirkuspedagoger.

Vid julavslutningen bjuder vi in familjen till en öppen lektion och vid sommaravslutningen blir det show för vänner och bekanta!

Foto: Linnea Svensson Arbab

 

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 1650 kr/12 tillfällen
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kr
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Nycirkus Foto: Christina Simpson

Nycirkus

Nycirkuskurs för dig 7-15 år som vill träna alla cirkusens discipliner! Under tolv veckor per termin arbetar vi med akrobatik, jonglering, lindans och luftakrobatik.

Vid sista vårträningen bjuder vi in föräldrar och syskon till en uppvisning.

Foto: Christina Simpson

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2000 kr/12 tillfällen
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

 

Familjecirkus Foto: Linnea Arbab

Familjecirkus

Nycirkusträning för hela familjen!
Från och med hösten 2020 så delar vi upp familjecirkusen utifrån de ungas ålder. Även tonåringar är välkomna! Om din familj inte passar in enligt vårt åldersspann så kan ni välja den kurs som passar er bäst.

Barn, ungdomar och vuxna tränar tillsammans och under kursen så undersöker vi nycirkusens alla discipliner och vad man kan göra tillsammans som vuxen och barn. Vi tränar akrobatik och parakrobatik, jonglerar, går på lina och provar trapets och tyg. Kurserna riktar sig till barn och vuxna från fem år. Med familj menar vi närstående av alla de slag! Det kan vara mamma, pappa, morfar, gudmor, faster, kusiner eller nära vänner. Ni vet bäst själva!

På höstarna avslutar vi kursen med en öppen lektion och vid det sista kurstillfället på våren bjuder vi familj och kompisar till en uppvisning!

Minst en vuxen och ett barn går tillsammans och bokas samtidigt. Varje deltagare bokas separat och kursavgiften är alltså per person oavsett om man är vuxen eller barn. Den vuxne måste boka en plats åt sig själv för att ni ska räknas som bokade. För att få börja familjecirkus behöver barnet ha fyllt fem eller fylla fem högst en månad efter kursstart.

Foto: Linnea Arbab

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 1350 kr/12 tillfällen Obs! Barn och vuxen betalar varsin kursavgift!
Medlemskap: 50 kr per år
Botkyrkarabatt för boende upp till 20 år: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Cirkuslek Foto: Linnea Arbab

Cirkörkurs

Cirkörkursen är träningen för dig som vill satsa mycket och som gillar kreativa utmaningar! Cirkörkursen går två gånger i veckan, onsdagar och lördagar, och det kommer vara samma grupp av deltagare båda kurstillfällena.

Vid det sista kurstillfället på hösten bjuder vi in föräldrar och syskon till en öppen lektion. Vid det sista kurstillfället på våren bjuder vi in familj och kompisar till en uppvisning!

Kursen riktar sig till dig som har några terminers träningserfarenhet sen tidigare. Du kommer att arbeta mycket med din favoritdisciplin men du kommer också träna andra discipliner, ensemblearbete och fysisk preparation

 

Foto: Linnea Arbab

 

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 3600 kr/ 24 tillfällen
Onsdagar kl. 17.30-19.00 och lördagar kl. 15.30-17.00
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Luftakrobatik Foto: Linnea Arbab

Luftakrobatik

Luftakrobatik 10-25 år.
För dig som redan vet att du hör hemma en bit ovanför marken! För att gå dessa kurser bör du redan ha gått minst två terminer i Nycirkus och för Luftakrobatik fortsättning behöver du dessutom ha gått specialiserad luftakrobatik två terminer.

För att anmäla dig krävs dessa förkunskaper:

Trapets/ ring
Man ska kunna hålla rätt grepp och svinga sig i knäveck. Ifrån hängandes ta dig upp till stå och ner igen på ett kontrollerat sätt samt 4 tricks.
För fortsättningskursen behöver du dessutom kunna hänga i grenpik, magbalans, framåt-rull till pik eller knäveck.

eller

Tyg/ rep
Klättra och göra en fotknut samt 2 tricks.
För fortsättningskursen behöver du dessutom hänga i grenpik och ta dig till "catcher".

Ditt träningsfokus ligger på trapets, tyg, rep och ring. Under terminen arbetar du tillsammans med våra luftspecialiserade pedagoger både med ditt tekniska och artistiska uttryck. Mejla gärna kurser@cirkor.se vilka discipliner du vill inrikta dig på. Du kommer att träna alla luftdiscipliner eftersom det är viktigt att ha en bred grund som luftakrobat.

Sista kurstillfället på hösten är det öppen klass. Sista kurstillfället på våren avslutas med att du bjuder in familj och kompisar till en uppvisning!

Foto: Linnea Arbab

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2350 kr/ 12 tillfällen
Medlemskap: 50 kr per år
Botkyrkarabatt för boende upp till 20 år: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Funline Foto: Christina Simpson

Lines and wires

Vi övar på att gå slackline med balansstång och upplever känslan av att kontrollera sin balans på upp till 2 meters höjd. Att träna balans är att kontrollera sin andning och anspänning, möta rädsla med lugn och att acceptera att stå i centrum med vinden i håret. En upplevelse för alla från 10 år oavsett träningsbakgrund.

För att kunna boka en kurs så måste du bli medlem i Cirkus Cirkörs ideella förening, vilket bland annat innebär att du får Cirkörs nyhetsbrev.
Medlemskapet i Cirkus Cirkus Cirkörs ideella förening kostar 50 kr per år och läggs automatiskt på fakturan. Det läggs det också till en administrationsavgift på 9 - 59 kr.

Som för alla våra kurser måste vi reservera oss för att kursen kan komma att ställas in vid för få deltagare eller på grund av brist på pedagoger eller lokaler.

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2000 kr/10 tillfällen
Söndagar kl.13.45-15.15
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt för boende upp till 20 år: 600 kr/termin
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Akrobatikkurs Foto: Linnea Arbab

Akrobatik och trampolin

Akrobatik och trampolinkurs för dig mellan 10-25 år som vill fokusera på olika typer av akrobatik. Kursen kommer innehålla träning i golvakrobatik, parakrobatik, dansakrobatik, volter, handstående och trampolin. Akrobatikkursen har tillgång till tumblinggolv, hoppgrop och två trampoliner.

Akrobatikkursen är en endisciplinskurs vilket betyder att du behöver en grund inom nycirkus, gymnastik eller motsvarande träning. Vi rekommenderar att man har gått minst två - tre terminer nycirkus alternativt gymnastik innan man går dessa kurser.

Du behöver vissa förkunskaper för att kunna anmäla dig till denna kurs. Om du klarar av det mesta av det står nedan så är du väl förberedd, annars får du tillräckliga kunskaper på en termin eller två på våra nycirkuskurser!

-Kullerbytta utan att sätta i händerna vid rumpan

-Hjulning på rak linje åt ett håll.

-Bakåtkullerbytta

-Handstående mot vägg i minst 10 sekunder

-Handvolt/frivolt med pass

Sista kurstillfället på hösten avslutas med en öppen klass.
Sista kurstillfället på våren avslutas med att du bjuder in familj och kompisar till en uppvisning!

Foto: Linnea Arbab

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2350 kr
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt för boende upp till 20 år: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr