Artist – Sara Sanchez Runsten

Sara Sanchez Runsten är en cirkusartist specialiserad på parakrobatik.

Medverkande i

Artist, Pippi på Cirkus (2022)

Biografi

Sara Sanchez Runsten spelar den flygande akrobaten Carmencita i Pippi på Cirkus. Till vardags jobbar Sara i duo som parakrobat tillsammans med sin underman, livspartner och kollega Axel Ahl. Axel har rollen som underman och Sara är hans flygare. Som flygare blir hon balanserad, kastad, snurrad och fångad av sin underman och det kräver mer än något annat tillit till honom. Faller hon, så måste hon lita på att han fångar.

Cirkuskarriären började för Saras del tidigt. Redan som 13-åring gick hon med i Cirkus Cirkörs ungdomsgrupp Ung Cirkör och därefter gick hon vidare till Cirkusgymnasiet. Hon har även en utbildning i dans genom Folkhögskolan i Varberg, en kandidatexamen i nycirkus och hon har tagit flertal kurser på Cirkushögskolan.

Sara har jobbat för Cirkus Cirkör i många år. Främst som artist i pedagogiska shower och på olika event, men även som pedagog. Hon har gjort flertalet Sverigeturnéer och jobbat volontärt som artist i både Grekland och Palestina för Clowner utan Gränser. Utöver detta har hon medverkat som dansare i ett flertal dansproduktioner och regisserat två cirkusföreställningar. Sedan tio år tillbaka arbetar hon även som modell och skådespelare i olika produktioner inom film och reklam.

Idag driver Sara tillsammans med tre vänner ett eget kompani vid namn Below Zero.