Artist – Sara Sanchez Runsten

Sara Sanchez Runsten är en cirkusartist specialiserad på parakrobatik, aktuell i Pippi på Cirkus.

Aktuell med

Pippi på Cirkus

Sara Sanchez Runsten spelar rollen som Carmencita i Pippi på Cirkus.

Tidigare på Cirkus Cirkör

Sara har tidigare jobbat med Cirkus Cirkör som både artist och pedagog.

Biografi

Sara Sanchez Runsten spelar den flygande akrobaten Carmencita i Pippi på Cirkus. Till vardags jobbar Sara i duo som parakrobat tillsammans med sin underman, livspartner och kollega Axel Ahl. Axel har rollen som underman och Sara är hans flygare. Som flygare blir hon balanserad, kastad, snurrad och fångad av sin underman och det kräver mer än något annat tillit till honom. Faller hon, så måste hon lita på att han fångar.

Cirkuskarriären började för Saras del tidigt. Redan som 13-åring gick hon med i Cirkus Cirkörs ungdomsgrupp Ung Cirkör och därefter gick hon vidare till Cirkusgymnasiet. Hon har även en utbildning i dans genom Folkhögskolan i Varberg, en kandidatexamen i nycirkus och hon har tagit flertal kurser på Cirkushögskolan.

Sara har jobbat för Cirkus Cirkör i många år. Främst som artist i pedagogiska shower och på olika event, men även som pedagog. Hon har gjort flertalet Sverigeturnéer och jobbat volontärt som artist i både Grekland och Palestina för Clowner utan Gränser. Utöver detta har hon medverkat som dansare i ett flertal dansproduktioner och regisserat två cirkusföreställningar. Sedan tio år tillbaka arbetar hon även som modell och skådespelare i olika produktioner inom film och reklam.

Idag driver Sara tillsammans med tre vänner ett eget kompani vid namn Below Zero. När det kommer till hennes arbete med Pippi på Cirkus så har Sara hittat en mycket fin länk mellan produktionen och vad karaktären Pippi gjort för avtryck på henne som barn:

"Pippi på de sju haven är den Astrid Lindgren-film jag har sett allra flest gånger och det som slår mig nu när jag tänker på Pippi är att hon bevisar samma sak som cirkusen gör: Att allt är möjligt. Att begränsningar är möjligheter. Att gränser är till för att sprängas. Världens bästa inspiration!"

I Pippi på Cirkus spelar Sara cirkusprinsessan Senorita Carmencita som utövar akrobatik på hästar. Hennes pappa Eduardo är född i Spanien precis som Carmencita själv. Av honom har hon fått spanskan, men kanske främst tilliten. Han har nämligen gett henne leken och kärleken till att bli kastad högt upp i luften. Kanske hade hon inte haft tillit nog till andra att våga flyga om han inte övat med henne under hela barndomen.