Artist – Axel Ahl

Dalarnas kulturfokus präglade min barndom och jag är säker att den bidragit till vem jag är idag. Inte långt från min hemby ligger Siljansnäs, en annanby i Leksand där världens starkaste man föddes i för ca 150 år sedan. Siljansnäs Anders är en stor legend på byn, hans stora styrkeuppvisningar innebar bland annat att han lyfte en häst med tänderna(!) så jag känner att jag har mycket att leva upp till nu när jag axlar rollen som världens starkaste man; Starke Adolf.

Axel, apropå Pippi på Cirkus

Axel Ahl är en cirkusartist specialiserad på parakrobatik.

Medverkande i

Artist, Pippi på Cirkus (2022)

Biografi

Ingen Pippi på Cirkus utan Starke Adolf, och killen som fått äran att axla rollen heter Axel Ahl. Till vardags jobbar Axel som underman, det betyder att han lyfter, balanserar, kastar och fångar sin flygare.

I Axels fall heter flygaren Sara Sanchez Runsten, som i Pippi på Cirkus spelar den flygande akrobaten Carmencita. Hon är inte bara hans kollega utan även hans partner i vardagslivet. Tillsammans tränar, jobbar och lever de ihop.

Dessutom så driver Axel och Sara tillsammans med två andra cirkusartister sitt egna cirkuskompani vid namn Below Zero. Axel bor i Stockholm, men har rötterna i Leksand, Dalarna. Närmare bestämt den lilla byn Storsjöbo.