Innovation är cirkusens DNA

Att göra det omöjliga möjligt

I Cirkus Cirkörs träningshall utvecklas ständigt innovationer, kropp, teknik, tvärkonstnärliga processer och forskningssamarbeten. Vi gör scenkonstnärliga innovationer och vi omsätter dem till föreställningar.

Cirkusforskning

Vår bok om cirkus

Tvärkonstvetenskaplig forskning i framkant

Cirkörs konstnärliga ledare Tilde Björfors är en av världens få cirkusforskare. Tillsammans med forskare från olika vetenskapsområden har hon undersökt cirkusdisciplinernas dimensioner i relation till konst och samhälle. Cirkör drivs av det vi kallar för det tvärkonstvetenskapliga sökandet och är en pågående del av den forskning som spänner över olika konstformer som till exempel cirkus-, videokonst-, dans- och teatervetenskap.

Vill du vara med?

Vi vill skapa det nya, gå där andra inte har gått, leka, utvecklas, växa och göra det omöjliga möjligt. Vill du leka, forska, samskapa, utveckla och innovera tvärkonstvetenskapligt med oss?

För dig som är artist

Hos Cirkör finns plats för dig som vill utveckla din idé, utforska något nytt eller bara träna.

Cirkus Transfer

Hur kan cirkusartistens kunskap göras tillgänglig för kommunförvaltningen, företagsledningen eller ungdomsgruppen?

Foto: Magnus Neideman

Från cirkus till nycirkus till samtida cirkus!

Börjar cirkusens historia börjar med manegen eller med cirkusartisterna? Är cirkusen en ”form” eller är det människorna i ”formen” som skapar konsten? Vad är nycirkus?

Redskap för högre höjder

Nycirkusprogrammet är Sveriges enda gymnasieutbildning inom cirkus. Ett estetiskt program för dig som söker kunskap, kreativitet och rörelse.

Följ och ha koll på allt Cirkör gör!

När spelar Cirkus Cirkör i min stad? Var kan jag träna cirkus? Vad mer är på gång? Allt nytt och kul får du reda på via vårt nyhetsbrev. Prenumerera och håll dig uppdaterad!