Inuti ett cirkushjärta

Jag är rädd hela tiden, men jag har övat mig på att inte vara rädd för att vara rädd

säger akrobaten.

I boken Inuti ett cirkushjärta delar Cirkus Cirkörs tidigare konstnärliga ledare, Tilde Björfors, och Åsa Balkfors med sig av erfarenheter från Cirkörs första 15 år. Från en omöjlig dröm till ett företag och en vision som i 15 år lyckats verka i flera branscher och världar samtidigt; kultur, skola, fritid, högskola, näringsliv, ideell arena och entreprenörskap.

Boken handlar om hur cirkusen har styrt och inspirerat Cirkus Cirkör i hela verksamheten, inte bara det som syns på scenen och i träningshallarna. Om hur cirkusen har kommit att bli en outtömlig verktygslåda för oss i konstnärlig och pedagogisk utveckling liksom i ledarskap, medarbetarskap och entreprenörskap.

Låt ditt liv inspireras av cirkusen!

Cirkus som metod

Cirkusartistens kunskaper om misslyckandet, närvaron, tilltron och samarbetet kan föras vidare, med cirkusens metoder. Akrobater är mästare på att förvandla risker till möjligheter och lindansaren vet att endast via konstant rörelse står du still. Det finns mycket att lära av cirkusartisterna, såväl i livet som på arbetsplatsen.