Borders

I västvärlden har vi fullt upp med att utmana varandra i att överstiga våra komfortzoner. På samma gång skyddar vi våra europeiska gränser hårdare än någonsin. I bakgrundsbruset till vardagsruset hörs rapporter om flyktingar i överfyllda båtar i jakten på frihet och trygghet.

När jag var liten och åkte båten mellan Limhamn och Dragör brukade jag försöka känna var gränsen mellan Sverige och Danmark gick. Jag kunde inte fatta hur det kan finnas en gräns i något som är i ständig rörelse och flytande som vatten.

Tilde Björfors

Cirkus Cirkörs skapelse och etablering har varit en hyllning till cirkusartistens överskridande av gränser; i form av risk, smärta och kroppens begränsningar men också till dess lekfulla undersökande av nya möjligheter. Den nutida cirkusen är en konstform som utan gränser rör sig mellan olika nationaliteter. Den arbetar också gränsöverskridande mellan olika genrer, konstformer och uttryckssätt utan konventioner. Cirkus är underhållning, men kan också vara bärare av de mest smärtfyllda historier. Det är svårt att överskrida gränser utan att moment av kaos och oordning uppstår ... men något får oss att vilja göra det ändå.

Föreställningen utgör del 1 i Cirkus Cirkörs kommande internationella turnéproduktion som efter Hipp fortsätter sitt gränsundersökande för att ha slutpremiär i april 2016.
 Urpremiären ägde rum i helarena på Hipp den 8 maj 2015.
 
Idé och regi: Tilde Björfors

På scen: Alexander Weibel Weibel, Esmeralda Nikolajeff, Estiven Quinones Gonzalez, Hans-Peter Edh, Jan Unestam, Jennifer Amaka Pettersson, Jesper Nikolajeff, Karin Lithman, Mari Götesdotter, Mira Leonard, Peter Åberg, Saara Ahola, Simon Rodriguez, Sven Boräng, Tatiana-Mosio Bongonga

Musiker: Samuel Andersson
Sångerska, musiker, körledare: Maja Långbacka
Kompositör: Samuel Andersson
Koreograf: Olle Strandberg
Scenograf: Fanny Senocq
Kostymör: Jonna Bergelin
Manus: Kajsa Bohlin
Ljussättare: Daniel Kullman
Videoscenografi: Johannes Ferm Winkler / Per Rydnert / Tom Waldton
Maskör: Åsa Trulsson
Koreografstöd: Ilona Jäntti
Dramaturg: Anna Kölén
Researcher: Pinja Lehtonen
Producent Malmö Stadsteater: Jerker Pyron
Producenter Cirkus Cirkör: Sara de Vylder
Teknisk producent Cirkus Cirkör: Stefan Karlström
Regiassistent: Maria Wallin
Inspicient: Kattis Blanking