Artist – Nilas Kronlid

Så fort jag klev in i cirkusvärlden så älskade jag den. Träningen, uppträdandet, adrenalinet och gemenskapen, allt var så inspirerande.

Nilas

Nilas Kronlid är en cirkusartist specialiserad på språngbräda.

Medverkande i

Artist, Pippi på Cirkus (2022)
Artist, Pust (2021)
Artist, Limits (2016)

Biografi

Nilas är uppvuxen i Nordingrå i Kramfors men flyttade som många av sina branschkollegor tidigt till Gävle för att börja på cirkusgymnasiet som 17-åring. Efter gymnasiet i Gävle fortsatte utbildningen på Stockholms konstnärliga högskola, i staden där han numera även bor.

Sedan examen 2010 har Nilas jobbat runtom i världen med kompanier som Cirque du Soleil, Cirkus Cirkör och MAAGProductions för att nämna några. För tre år sen bildade han och kollegan Manel Rosés kompaniet Soon Circus Company. I maj 2018 hade de premiär för föreställningen “Gregarious” som fram till idag spelats över 80 gånger runt om i Europa.

Nilas är den första personen i historien att vid tre olika tillfällen uppträda med akter på den prestigefyllda festivalen “Festival du Mondial du Cirque de Demain”. Två av akterna tilldelades dessutom det högsta priset, tillsammans med kompanierna “Balagans” och “Scandinavian Boards”. Du kan även ha sett Nilas Kronlid i här i Sverige i “Elvira Madigan” som spelades på Parkteatern 2019.

Galleri