Movements

Where there is movement, there is hope. Go on a challenging, inspiring journey with us as we bring real stories back into motion.

Om Movements

I en scenvärld av vatten, skuggor, träd och eld rör sig artisterna på flytande öar. På varje ö finns en riktig människas liv, minnen och erfarenheter. För Movements börjar i berättelser från de människor på flykt som anlände till Malmö hösten 2015, och de volontärer som tog emot dem.  Ensemblen består av cirkusartister, skådespelare och dansare med ursprung i Afghanistan, England, Iran, Irak, Palestina, Sverige, Syrien, Tjeckien, Turkiet och Österrike.

Cirkusnummer och erfarenheter har vävts ihop med artisternas personliga berättelser och upplevelser. Med engagemang och nycirkusaktivism skapas en föreställning om medmänsklighet och gränsöverskridande.

Galleri

Skrämmande och vackert när berättelser från flykt tar plats på scenen

Rörelse är liv. Vi lever så länge vi rör oss. Och så länge det finns rörelse så finns det hopp. Med teatern, dansen och cirkusens magiska språk utmanar Movements hinder i rörelsens väg.

Recensioner

ett poetiskt och musikaliskt verk som blandar teater, dans och cirkusartisteri, och som både värmer och väcker publiken.

DN

Kan man kombinera underhållning med allvar, undrar jag. Svaret är: omtast. Större delen av kvällen sitter jag rörd och imponerad ...

Expressen

Flyktingarnas vittnesmål levandegörs genom fysisk poesi

SvD

I Movements finns det utrymme för olika erfarenheter, språk och talanger. Bredden i ensemblen speglar världen och på så sätt blir Movements både ett viktigt in lägg i debatten och ett konkret sätt att arbeta med integration. Det är stort.

Skånska Dagbladet

Medverkande

Ensemble

Tom Ahlsell
Helen Al-Janabi
Nedal Alsuoaf
David Eriksson
Irya Gmeyner
Javid Heidari
Oldoz Javidi
Nasreen Larsson Al-Janabi
Karin Lithman
Ibraheem Manaem
Ashtar Muallem
Ilya Varty
Johannes Wanselow
Fadi Zmorrod

Kreativt team

Koncept och regi av Tilde Björfors
Innehåll Tilde Björfors, kreativt team och ensemble
Text Alexandra Loonin
Kompositör Irya Gmeyner
Medkompositör Povel Olsson
Scenografi Fridjon Rafnsson och Fanny Senocq
Kostym Fridjon Rafnsson
Ljusdesign Sven-Erik Andersson
Mask Agneta von Gegerfelt
Rigg och cirkusmaterialutvecklare Joel Jedström
Teknisk inspicient och eldnummer Jesper Nikolajeff
Dramaturg Anna Kölén