Supercirkör

Med premiär 1998 var SUPERCIRKÖR en cirkusföreställning om 1900-talets superhjältar. Det är nycirkus eller undergroundcirkus eller cirque nouveau. Det är cirkus utan hästskit och tromboner.

Om Super Cirkör

Tillsammans med film- och musikvideoregissören Jonas Åkerlund hade vi en gemensam dröm om en stor föreställning utomhus. Trots för liten budget, minimalt med personal och utan backning av något produktionsbolag så bestämmer vi oss för att köra ändå.

SuperCirkör, Under the mighty Western bridge har premiär när Stockholm är europeisk kulturhuvudstad . Film på jätteskärm , motorcyklar och 30 cirkusartister kräver en scen som inte finns i Stockholm , så vi täcker in Västerbron i presenning, bygger en gigantisk läktare, kör dit husvagnar till de internationella artisterna och öppnar sommarens bästa bar!

En hysterisk blandning av stunts, komik, action, drama, eld , explosioner och sex.

På scenen finns några av Europas intressantaste subcirkusartister där finns också Cirkus Cirkörs frontfigurer, stuntmän, cirkuspiloter och två DJs. Musiken är nyskriven av Stina Nordenstam, Tityo, Stakka Bo och Per Gessle m.fl

Recensioner

det är ingen cirkus, det är inte en teater, det är snarare en entimmes rockvideo i liveformat. Från första sekunden och en dryg timme framåt sitter man bara och gapar åt föreställningen. De enda ord man hinner yttra är WOW!

Sundsvalls Tidning

För starka nerver. Supercirkör känns som om du körts 120 minuter i centifug.

Aftonbladet

någon sväljer ett lysrör, eller se någon bli knockd av en motorcykel, under det att en kille på inlines håller publiken i schack med en eldkastare.

Expressen

Medverkande

The heroes
Henrik Agger - Blip
Jens Norén – Benny
Marie Andrée Robitaille – Sticky
Jacob Westin – Virus
Jan Unestam – Oddball
Andreas Skjönberg – Evil
Kalle Granberg – Porky
Samuel Gustavsson – Hypno
Lynx Jacobsson – Jet
Ida Leijon – Spooky
Ronnie Nilsson – Boner
Björn Olsson – Nuke
Niclas Stureberg – Blob
Caspar Sylwan – Bubba
Emma Harper – Soda
Vindil Talso – X-Clone
Annette Leon – Treo
Dave Nerge – Tha duke

Kreativt Team
Tilde Björfors – Cirkusdirektör
Jonas Åkerlund – Regissör
Ossi Niskala – Koreograf
Mathias Lindrgen – Scenograf
Pontus Djanaieff – Kostymdesign