Inside Out

INSIDE OUT är en hyllningsföreställning till cirkusen – en nycirkusföreställning med ett varmt bultande cirkushjärta, teknisk skicklighet, grym livemusik och Cirkus Cirkörs klassiska energi och skruvade komik. Föreställningen handlar om rädsla och tillit, om att våga kasta sig ut i det okända – ett svindlande cirkusdrama om att våga mer än man vågar.
 
Vi får följa två människor som är rädda för att misslyckas och som lever inom trygghetens snäva ram. När de möter ett cirkussällskap fyllt av vanskapta, udda men också magiska och varma karaktärer ställs deras liv på ända och en svindlande resa tar fart.

Inside Out är en hyllningsföreställning till cirkusens tekniska skicklighet, magi, kärlek, värme och förhållningssätt. Den har redan fått fantastiska recensioner och utvecklats till en riktig vacker pärla fylld av ett bultande cirkushjärta, grym livemusik och Cirkus Cirkörs klassiska energi och skruvade komik. Temat i föreställningen är rädsla, risk och tillit liksom kroppens möjligheter och begränsningar att utmana de fysiska grundlagarna. I Inside Out utmanar cirkusartisterna tyngdlagen genom sina fysiska förmågor och inspirerar oss till nya sätt att se på vår egen kropp och att möta världen. Föreställningen är framtagen i nära samarbete med hjärnforskare och läkare vid Karolinska Institutet. På scenen medverkar en internationell ensemble bestående av 7 av världens främsta nycirkusartister och det svenska rockbandet Irya´s Playground.

Medverkande:

På scen: Anna Lagerkvist, Andreas Falk, Wes Peden, Mirja Jauhiainen, Sanna Kopra, Angela Wand, Fredrik Deijfen (Fefe),
Irya’s Playground: Irya Gmeyner (sång), Pange Öberg (bas), Erik Nilsson (trummor) och Jon Bergström/David Calgaro (gitarr) Ludvig Rylander (klaviatur)

Kreativt team
Idé och regi: Tilde Björfors
Musik & text: Irya Gmeyner och Pange Öberg
Scenografi & kostym: Sigyn Stenqvist
Abstrakt kostym & skulptural konstruktion: Lina B. Frank
Dramaturgi & manus: Mia Winge
Koreografi: Dag Andersson
Cirkuskonstruktion: Ulf Poly Nylin
Ljusdesign: Jenny Larsson
Cirkuskoreografi: Christian Vilppola
Mask: Helena Andersson