Artist – Angela Wand

Angela Wand är cirkusartist och skådespelare.

Medverkande i

Artist, Pippi på Cirkus (2022)
Artist, Inside Out (2008)

Biografi

Skådespelerskan och cirkusartisten Angela Wand kommer ursprungligen från Pleasant Hill i Kalifornien, ungefär fem mil öster om San Francisco. Uppvuxen i en förort på 70-80-talet spenderade hon lika mycket tid bland betongen som hon gjorde klättrandes i träd och byggandes kojor. Idag har hon bott i Sverige i över 20 år och om man frågar henne om skillnader mellan platserna så säger hon skrattandes:

"Trots att jag åkte skidor och motorcykel som ung hade jag aldrig haft en hjälm på mig förrän jag var vuxen och bodde i Sverige!"

Angela har lång erfarenhet av cirkus- och skådespelarlivet och var bland annat att en del av den uppmärksammade Satans trilogi, en interaktiv föreställning/konstperformance i tre delar som spelades i Sickla i Stockholm. Hon har samarbetat med kompanier och teatrar som Kulturhuset Stadsteatern, Burnt Out Punks, Dramaten, Ruby Rose Productions och akter som Joe Labero och Lena Philipsson.

När Angela inte Hennes egen segelbåt är vad hon kallar “mitt livs största kärlek” och hon drömmer om att en dag åka dit vindarna tar henne.