Bloom

I Cirkus Cirkörs nya föreställning bjuds du in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus. Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och risker med grundliga förberedelser.

Vår vardag är full av stress och rädsla. Vi känner oss pressade att inte sticka ut och att ens försöka vara annorlunda ses som det första steget mot att misslyckas. Vi äger fler saker än någonsin förr och vi ser perfekta ut på alla foton, men gör det oss verkligen lyckliga?

I Bloom omfamnar artisterna vardagens krav och ängslan. Med kreativitet och cirkuskonster desarmeras de negativa känslorna och rädslorna blir till poesi.

Vårt mål är att imponera på publiken med (över-)mänskliga färdigheter, få dem att både skratta och häpet dra efter andan för att sedan njuta av lättnaden i att andas ut.

Ben Collis

När artisterna flyger genom luften, hoppar språngbräda, svingar sig i trapetser och rep, lyfter varandra, utför parakrobatik och hänger i tänderna, förkroppsligar de cirkusens själ: Du behöver inte anpassa dig till normen. Du ska vara lika unik som du känner dig.

Längd: ca 60 min
Ålder: Familjeföreställning från 4 år.

Let yourself Bloom.

Ensemble

Bloom har en internationell ensemble med artister från Schweiz, Tyskland, Skottland och Costa Rica och två regissörer från Frankrike och Finland.
Philomène, Felix, Elisabeth och Ben är utbildade vi Stockholm och tog examen från Dans och Cirkushögskolan DOCH 2018. Sofia Mendez är utbildad vid Codarts Circus Arts i Rotterdam.
Bloom regisseras av Julien Auger och Sade Kamppila från Circus I Love You.

Artister

Ben Collis
Elisabeth Künkele
Felix Greif
Philomène Perrenoud
Sofia Mendez

Luc Perrenoud, Scenmästare & turnéledare

Kreativt team

Carlos Ferrer Ljusdesign
Julien Auger Regi, koncept, scenografi och ljuddesign
Sade Kamppila Regi, koncept, scenografi och kostymdesign

Musiken i Bloom

Musikstycken, vem/vilka som framför stycket och kompositör inom parantes.
Happy New OFF - La seconde majeure concert á 4 (Georg Philipp Telemann ) E. Fabianska-Jelinska for Trombone Quartet - Trędowata - Walc (Wojciech Kilar) Jan Romanowski for 4te Quartet - Trędowata - Walc (Wojciech Kilar) François-Joël Thiollier -  Rêverie (Claude Debussy) Cyprien Katsaris - Symphony No. 9 in D minor Op.125 (Ludwig Van Beethoven) Stanislaw Wislocki for L'orchestre symphonique de la radio et de la télévision polonaise - Le portrait du roi (Wojciech Kilar) Stanislaw Wislocki for L'orchestre symphonique de la radio et de la télévision polonaise  - Prélude au marriage (Wojciech Kilar Trio á cordes Français - Quartet in D op. 4 no. 6 (Carl Stamitz) Fred Mills for Royal Concertgebouw Orchestra - Toccata and Fugue in D minor (Johann Sebastian Bach).

Bloom är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör, Stora Teatern, Cirkus i Väst, Nycirkus Öst och Södra Teatern. Cirkus i Väst är ett projekt som vill utveckla möjligheterna att uppleva och utöva samtida cirkus i Västra Götaland. Initiativtagare är Stora Teatern i Göteborg och Cirkus Cirkör. Cirkus i Väst drivs med stöd av Västra Götalandsregionen. Nycirkus Öst/East Sweden Circus Festival är ett utvecklingsprojekt som stöds av Kulturrådet. Med projektet vill Region Östergötland, Linköpings kommun, Scenkonst ÖST/Östgötateatern och Finspångs kommun stärka och utveckla den samtida cirkusen i Östergötland.