Artist – Elisabeth Künkele

Elisabeth Künkele är en tysk cirkusartist specialiserad på parakrobatik.

Medverkande i

Artist, Extra allt (2023)
Artist, Trassligt (2021)
Artist, Bloom (2019)

Biografi

Elisabeth Künkele är en parakrobat med ursprung i Tyskland som tidigt började träna cirkus vid den lokala cirkusskolan. Detta ledde till att hon tillsammans med sina vänner började skapa egna varitéshower.
Under ett kort tag lade Elisabeth cirkusdrömmarna åt sidan och började på Universitetet där hon snabbt läste in en Fil Kand i Miljövetenskap. Men livet som artist lockade så hon återvände till studierna fast denna gång cirkusstudier. Först utvecklade hon sina cirkusfärdigheter vid International Arts School i Bejing och sen vidare till examen från Stockholms konstnärliga högskola.

Hos oss på Cirkus Cirkör har Elisabeth de senaste åren uppträtt vid event och undervisat i cirkus både på våra kurser och för våra gymnasieelever. Hon har också uppträtt med Kompani Giraff och Kaaos Kaamos och har sitt eget cirkuskompani Analog Acrobatics, tillsammans med Ben Collis. De senaste åren har Elisabeth blivit allt mer etablerad som skandinavisk cirkusartist, bland annat genom finska och danska samarbeten med Flow Productions och Det Konglege Teater.

Idag är Elisabeth en bred cirkusartist, specialiserad på parakrobatik men med många fler talanger så som hårhängning, perchring och perchpåle.