Movements

Rörelse är liv. Vi lever så länge vi rör oss. Och så länge det finns rörelse så finns det hopp. Med teatern, dansen och cirkusens magiska språk utmanar Movements hinder i rörelsens väg.

I en scenvärld av vatten, skuggor, träd och eld rör sig artisterna på flytande öar. På varje ö finns en riktig människas liv, minnen och erfarenheter. För Movements börjar i berättelser från de människor på flykt som anlände till Malmö hösten 2015, och de volontärer som tog emot dem.  Ensemblen består av cirkusartister, skådespelare och dansare med ursprung i Afghanistan, England, Iran, Irak, Palestina, Sverige, Syrien, Tjeckien, Turkiet och Österrike.

Cirkusnummer och erfarenheter har vävts ihop med artisternas personliga berättelser och upplevelser. Med engagemang och nycirkusaktivism skapas en föreställning om medmänsklighet och gränsöverskridande.

Movements skapas för Hipps unika teaterrum och är sista delen i den trilogi som inleddes med Malmösuccén Borders 2015, och fortsatte i turnéföreställningen Limits 2016.


Koncept och regi av Tilde Björfors

Ensemble
Tom Ahlsell
Helen Al-Janabi
Nedal Alsuoaf
David Eriksson
Irya Gmeyner
Javid Heidari
Oldoz Javidi
Nasreen Larsson Al-Janabi
Karin Lithman
Ibraheem Manaem
Ashtar Muallem
Ilya Varty
Johannes Wanselow
Fadi Zmorrod

Kreativt team
Innehåll Tilde Björfors, kreativt team och ensemble
Text Alexandra Loonin
Kompositör Irya Gmeyner
Medkompositör Povel Olsson
Scenografi Fridjon Rafnsson och Fanny Senocq
Kostym Fridjon Rafnsson
Ljusdesign Sven-Erik Andersson
Mask Agneta von Gegerfelt
Rigg och cirkusmaterialutvecklare Joel Jedström
Teknisk inspicient och eldnummer Jesper Nikolajeff
Dramaturg Anna Kölén