You are here

  • Aquanauts. Foto: Sara Mac Key Foto: Sara Mac Key
Twitter icon
Facebook icon

Aquanauts

Aquanauts är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör och Aquanauts. Tillsammans skapar vi en show med konstsim och cirkus, både under och över ytan.
Under H2O Jönköping i augusti 2017 framfördes det första officiella samarbetet mellan Aquanauts och Cirkus Cirkör. Arrangörer var Jönköpings Kommun, Destination Jönköping och Jönköping City.
Under Stockholms Kulturfestival 2018 utvecklades showen och framfördes varje kväll inför en rekordpublik på över 100 000 personer under fem kvällar.

Med stöd av Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Mer om Aquanauts med Cirkus Cirkör under Stockholms Kulturfestival:

Kulturfestivalens rekordsatsning: AQUANAUTS med Cirkus Cirkör i poetisk show om kärlek

Under Stockholms Kulturfestival blandas konstsim och nycirkus i en unik, färgsprakande show mitt i Strömmen i city. Hela 50 artister tolkar kärleken i en föreställning i och ovan vattnet mellan Kungliga Operan och Stockholms slott. Showen kommer att visas varje kväll under festivalveckan.

Var: Strömmen, mellan Kungliga Operan och Stockholms slott
När: 14–18 augusti
Tid: 21.45
Hur: Fri entré!

Föreställningen presenteras i samarbete med Stockholms Handelskammare som under flera år skapat spektakulära event tillsammans med Stockholms Kulturfestival.

Kultur spelar roll för en stads attraktivitet och tillväxt. Det påverkar besökare och oss som bor här. En unik, spektakulär och tillgänglig föreställning som den här, mitt i Strömmen i city, är en typ av kulturinslag som Stockholm behöver mer av

Maria Rankka, VD på Stockholms Handelskammare.

AQUANAUTS och Cirkus Cirkör har i flera år arbetat med drömprojektet kring en stor show i, runt och ovan vatten. En show om kärlek och respekt. Efter år av tester och pilotföreställningar är det äntligen dags att möta hemmapubliken. I ”Love Will Conquer All” bjuds besökarna in till Aquanauternas universum och mötet med dessa könlösa, silverblänkande, kärleksmuterade varelser.

Vi vill ge besökaren en djupare känsla av samhörighet. Att vi alla hör ihop. Att vi alla är sammanlänkade. Aquanauterna drivs av kärlek och respekt till allt levande. Vi är alla Aquanauter om vi skalar bort alla lager av sociala konstruktioner. Berättelsen om Aquanauterna är berättelsen om oss alla,

Pompe Hedengren, konstnärlig ledare för AQUANAUTS.

Vi kommer att gå på vatten, flyga i luften och blanda svingande eldklot med världens största konstsimsformationer, det blir pyroteknik, akrobatik och high diving i en av världens vackraste vattenstäder. I 20 år har jag drömt om att få förverkliga en föreställning i vattnet mellan slottet och operan. Äntligen blir drömmen verklighet

Jesper Nikolajeff från Cirkus Cirkör, regissör för Aquanauts.

”Love Will Conquer All” ges under Kulturfestivalens alla kvällar och riktar sig till alla oavsett ålder eller språk. När Aquanauts tar över Strömmen är det med 30 konstsimmare, 10 cirkusartister, en 50 meter hög lyftkran och 10 pyro-kanotister.

Under H2O Jönköping i augusti 2017 framfördes det första officiella samarbetet mellan Aquanauts och Cirkus Cirkör. Arrangörer var Jönköpings Kommun, Destination Jönköping och Jönköping City.