You are here

  • Aquanauts. Foto: Sara Mac Key Foto: Sara Mac Key
Twitter icon
Facebook icon

Aquanauts

AQUANAUTS med Cirkus Cirkör är ett unikt möte mellan konstsim och nycirkus en specialutformad site specific-föreställning  under och över vattenytan. Föreställningen är en poetisk och visuellt storslagen upplevelse om kärlek och respekt fylld med luft- och vattenakrobatik och häpnadsväckande formationer.

AQUANAUTS med Cirkus Cirkör blir en helhetsupplevelse för alla sinnen då du välkomnas in i Aquanauternas universum. Där dessa silverblänkande kön- och ordlösa varelser sprider sitt budskap om kärlek och gemenskap.

Över än 100 000 åskådare
AQUANAUTS med Cirkus Cirkör har tidigare framförts på Forsgrenska badet i Stockholm samt under H20-festivalen i Jönköping. Nu senast visades föreställningen i sin hittills största form under Stockholms Kulturfestival 2018 där den framfördes  fem kvällar inför mer än 100 000 personer.

Eld, luft, vatten och kärlek
AQUANAUTS med Cirkus Cirkör föddes ur ett unikt samarbete mellan konstsimmare och nycirkusartister. Föreställningen karaktäriseras därför av framföranden i olika element såsom vatten, luft och eld. Ensemblen består av mer än 50 artister, däribland professionella cirkusartister, konstsimmare på elitnivå och en stor del amatörkonstsimmare. Tillsammans förmedlar de ett viktigt budskap: Alla får vara den de är vi hör ihop och kärleken övervinner allt.

Kreativt team

Regi:
Jesper Nikolajeff, Cirkus Cirkör. Cirkusartist och regissör med mångårig erfarenhet. Jesperhar bland annat medverkat i över 400 föreställningar med Cirkus Cikörs största succé, Wear it like a crown.

Konstnärlig ledare Aquanauts:
Pompe Hedengren är konstnärlig ledare för Aquanauts och driver designstudion Stockholm Graphics som skapar bilder och berättelser för Svenska kulturinstitutioner.

Koreografi:
Katalin Herngren Bachry, konstsimstränare och danskoreograf. Katalins arbete som konstsimstränare skildras bland annat i den prisbelönta dokumentären Män som simmar.

Camilla Hammarström, nycirkuskoreograf med mångårig erfarenhet som dansare, danspedagog och  av att skapa event för Cirkus Cirkör.