Cirkusgymnasiet

Besök cirkusgymnasiet 4 februari – Cirkörhuset i Alby, Botkyrka.

På grund av rådande läge behöver du anmäl ditt intresse till Lena Ferrero: lena.ferrero@cirkor.se som bokar in en tid åt dig.Du kan också boka en annan dag om det passar dig bättre.

"Cirkusen innehåller allt, den är som livet upphöjt till två."

Nycirkusprogrammet ger dig teoretiska kunskaper, styrka, engagemang, mod och sammanhållning på ett sätt som få andra gymnasieskolor kan erbjuda. Vi erbjuder en kreativ miljö där trygghet, trivsel, gemenskap och delaktighet är grundläggande värden. Här möts teori och artisteri, intellekt och känsla. Med en övertygelse om att allt är möjligt!

Tänk dig en kreativ krock mellan teater, akrobatik, mim, rockmusik och uttryck hämtade från gatan som till exempel skate och hiphop. Då har du en bild av vad nycirkus är, och vad vi på Cirkus Cirkör arbetar med. Kanske är det precis vad du själv skulle vilja jobba med i framtiden.

Eller så lutar du snarare åt att bli ingenjör, brandman, lärare, tandläkare, ekonom men vill ha kul och utveckla dig konstnärligt under gymnasietiden.

S:t Botvids gymnasium tar hand om din utbildning i framför allt de teoretiska ämnena. Vi på Cirkus Cirkör har skapat ett program som förbereder dig för att nå din fysiska och konstnärliga topp. Vårt internationella lärarteam är alla artister. De vet exakt vad du behöver lära dig för att efter tre år kunna söka vidare till högre cirkusutbildningar runtom i världen.

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskolor eller andra högre utbildningar inom nycirkus eller något annat område. Om du väljer att börja arbeta har du fått en bred basutbildning och många bra erfarenheter.

Gymnasieansökan

Mer info om hur du ansöker hittar du på S:t Botvids hemsida

Kontaktinfo

Har du några frågor eller funderingar kring Nycirkusprogrammet så tveka inte att höra av dig till: Lena Ferrero, Koordinator estet nycirkus: lena.ferrero@cirkor.se