We knit for peace

Fredsstickningar tar över Borås centrum! När Textilmuseet är stängt flyttar utställningen We Knit for Peace ut på stan. I totalt sex skyltfönster runt om i Borås stadskärna visas stickade verk med budskap om fred. En coronasäker promenad i friska luften för att uppleva kultur!

En utomhus-utställning i Borås centrum

"Är det möjligt att sticka fred?"
"Kan själva strävan efter att skapa förändring faktiskt åstadkomma något?"

Utifrån dessa frågor utformades föreställningen Knitting Peace av Cirkus Cirkör. En poetisk nycirkusupplevelse med hisnande artisteri i en värld av trådar och nystan. I år när Sveriges textila huvudstad firar jubileum, visas utställningen We Knit for Peace som inspirerats av föreställningen och de stickupprop som följt den på sin turné i världen. I sex skyltfönster i Borås centrum manifesteras kraften i det textila hantverket genom över 100 verk som skickats in till Textilmuseet från både Sverige och andra länder.

Tack till alla er som bidragit!

I samarbete med Borås Stadsteater sätter Cirkus Cirkör upp Knitting Peace nästa år på teaterns stora scen, som en hyllning till handarbetet och textilstaden Borås.

Karta och digital katalog

Mer info och karta över skyltfönstren hittar du på Textilmuseets hemsida

En katalog med alla inskickade bidrag samt instruktioner till hur du stickar en fredsduva hittar du också på Textilmuseets hemsida