Vi stickar fred

Fredagen den 8 oktober tillkännages Alfred Nobels fredspris och vi uppmärksammar dagen genom en manifestation för fred på Sergels Torg kl 17, där 349 stickade fredsduvor överlämnas till regeringens ledamöter i Riksdagen. Och tillsammans med gymnasieelever, cirkusartister, musiker, poeter och stickare gör vi en gemensam stickningsaktion på plats.

Knitting Peace är en föreställning skapad av Cirkus Cirkör som skapat avtryck överallt där den har spelats och en stickrörelse finns nu över hela världen. Sticka för fred - en förening i skånska Broby - har särskilt tagit rörelsen till sitt hjärta och har sedan 2014 stickat fredsduvor fyllda med budskap som flugit över klotet till bland annat Trumpadministrationen och fackföreningar i Sydafrika.

Vi som gör det här tillsammans är: Sticka för fred, Cirkus Cirkör, Nobel Prize Museum, SETTINGS, Micro Action Movement, Svenska Freds, Hazara World Council, Nycirkusprogrammet på S:t Botvids gymnasium, Yolanda Bohm, Gerd Persson och Jonna Bornemark.