Foto: Erik Olsson

Tillitstrampolin

Frigör kreativitet och kapacitet med cirkus

En luftakrobat som flyger genom luften (en flyer) och upptäcker att han ligger fel i sin rotation måste tvinga sig att inte korrigera. Om flyern försöker rätta till på vägen så kan inte längre catchern se och bedöma vilka åtgärder som krävs för att hon ska kunna ta emot.

Att sväva tio meter över golvet, veta att en ligger fel och inte rätta till är flyerns uppgift. Den tillit som krävs för att agera så finns överallt i Cirkusvärlden. Där det är centralt att öva dig på tillit till dig själv först.

Öka tilliten i gruppen

Vi erbjuder dig och din grupp att själva utforska de färdigheterna och förhållningssätten i konceptet Tillitstrampolin. 

Tillsammans med Handelshögskolan, Malmö stad, Hyper Island, försäkringsbolaget Allianz och myndigheten Svenska Institutet arbetar vi för att utveckla metoder och attityder som ökar tilliten i arbetsgrupper och i mellanmänskliga relationer. Också i digitala miljöer. Hur kan cirkusartistens kunskap göras tillgänglig för kommunförvaltningen, företagsledningen eller ungdomsgruppen? 

Cirkus som alla klarar

Vill du och din grupp eller organisation frigöra kapacitet och kreativitet genom att jobba med tilliten tillsammans med våra handledare, pedagoger och artister? Du kommer inte att behöva stå på händer eller göra kullerbyttor mer än att kanske fundera över dina egna mentala och fysiska kullerbyttor i vardagen. Du kommer att uppleva enklare fysiska övningar som hjälper dig till kroppsminnen som håller längre och underlättar reflektion, nya förhållningssätt och kunskap.