You are here

  • Foto: Einar Kling Odencrants och Lena Mendez Foto: Einar Kling Odencrants och Lena Mendez
Twitter icon
Facebook icon

Ny föreställning 2019

Cirkus Cirkörs kommande föreställning kommer att skapas av The (Super Secret Dream Team)

Cirkus Cirkörs, Stora Teatern, Södra Teatern and Kulturhuset Finspång (Cirkusslottet) är glada att kunna tillkännage att vi nu har nått ett enhälligt beslut i utlysningen om att skapa Cirkus Cirkörs kommande turnéproduktion. Intresset har varit helt överväldigande. Vi har fått in över 70 fantastiska förslag från alla kontinenter utom Antarktis och det har varit en lika rolig som utmanade uppgift att välja ut ett enda förslag.

I urvalsprocessen har vi försökt att hålla några kriterier i särskild åtanke. Först och främst har vi velat stödja utvecklingen av framtidens cirkus och främja nya artister. Vi har också velat ta fram en föreställning som lätt kan turnera överallt, utomhus såväl som inomhus. Målet har varit att skapa en föreställning som passar för alla åldrar, barn såväl som tonåringar och vuxna.

Den konstnärliga konstellation vi har valt är The (Super) Secret Dream Team.  De består av teeterboard artister från Team Red Pants (Philomène Perrenoud och Felix Greif), parakrobatikduon Analouge Acrobatics (Elisabeth Künkele och Ben Collis) samt repartisten Sofia Mendez. Både Team Red Pants och Analogue Acrobatics tog examen vid DOCH år 2018 och Sophia Mendez gick ut från Codarts Circus Arts år 2016.

Gruppen kommer att regisseras av Julien Auger och Sade Kamppila från Circus I Love You.

Vi ser detta som en extremt spännande och mycket lovande konstellation som delar vår vision om att förändra världen med nycirkus. Föreställningen kommer att bli en hyllning till cirkusens inneboende glädje och förändringskraft. Premiären kommer att äga rum I Linköping I mitten av augusti 2019 och föreställningen kommer därefter att spelas i Stockholm och Göteborg. Vi ser fram emot det kommande samarbetet!