Praktisk information

Så här ansöker du till nycirkusprogrammet

Information om ansökningsförfarandet får du via din hemkommun. Sista ansökningsdag är 1 eller 15 februari, beroende på var i landet man bor. Kolla med din hemkommun vad som gäller för dig. För elever boende i Stockholms län är det den 15 februari som gäller. I maj månad finns sedan möjlighet till omval.  

I en särskild bilaga som du laddar ned från S:t Botvids gymnasiums hemsida beskriver du dina konstnärliga/nycirkusrelaterade erfarenheter. Du kommer sedan att kallas till ett färdighetsprov, som tillsammans med betygen från årskurs 9 ligger till grund för intagningen.

För ytterligare information om nycirkusprogrammet kan du kontakta S:t Botvids gymnasium eller Cirkus Cirkör.

Boende för dig som kommer från annan ort

Du som inte bor i Stockholmsområdet och behöver en bostad kan kontakta S:t Botvids gymnasium för information. Skolan har ett samarbete med Botkyrka kommun och kan erbjuda viss hjälp i bostadsfrågan, men kan inte garantera att bostad ordnas.

Om Alby

För många är Alby starkt förknippat med miljonprogrammet och den snabba utveckling som skedde här mellan åren 1970-1975 då en stor del av bostäderna byggdes. Men det många inte känner till är att Alby ligger väldigt naturskönt nära både vatten, skog och åkermark och är en kommundel där det satsas stort på upplevelser och kultur. Alby delas in i Albyberget och Albydalen.

KOMMUNIKATIONER
Med tunnelbana är det 30 minuter till centrala Stockholm. Bussar går till Tumba centrum och pendeltågsstationen, samt till övriga kommundelar.
Med bil är restiden från centrala Stockholm 20 minuter. Då Alby ligger utmed E4:an går resan hit alltid fort oavsett om du kommer från Södertälje eller Stockholm. Kommer du från Tumba åker du Hågelbyleden.

Information från Botkyrka Kommuns hemsida.

Kontaktinformation

Tillgänglighet

Det finns två parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga i närhet till Cirkörhusets entré. I Cirkörhuset är det till stor del fritt från trösklar och alla dörrar mäter minst 80 cm i bredd. Hiss till det övre planet finns. Dock saknas ramp för den nivåskillnad som finns mellan kontoren på övre plan. Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Cirkörhuset är delvis synskadeanpassat.