Pippi på Cirkus

Kom och fira Pippi med oss på anrika Cirkus i Stockholm!

Björn Ulvaeus och Pophouse firar Pippi Långstrump genom att sätta upp en sprakande, cirkusmusikal i samarbete med Astrid Lindgren Aktiebolag, Cirkus Cirkör och Krall Entertainment – PIPPI PÅ CIRKUS.

För cirkusregi står Cirkus Cirkörs grundare, regissör och konstnärliga ledare Tilde Björfors och vid sin sida har hon Maria Löfgren, regissör och dramatiker, som ansvarar för föreställningens regi.

Björn Ulvaeus är exekutiv producent och ansvarar för föreställningens sångtexter till musik av Benny Andersson, Vasily Solovyov-Sedoi, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo, m.fl. med flera. Musiken kommer att framföras live av en flygande cirkusorkester.

Tillsammans med Björn Ulvaeus har Maria Blom och Tilde Björfors skrivit föreställningens manus, som är baserat på Astrid Lindgrens berättelse om när Pippi, Tommy och Annika gick på cirkus och träffade cirkusprinsessan Miss Carmencita, lindanserskan Elvira och världens starkaste man Starke Adolf. Ansvarig för föreställningens scenografi och kostymdesign är Magdalena Åberg.

Pippi på Cirkus

Baserat på en berättelse av Astrid Lindgren bearbetad av Maria Blom, Tilde Björfors och Björn Ulvaeus.

Sångtexter: Björn Ulvaeus
Musik: Benny Andersson, Vasily Solovyov-Sedoi, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo, m.fl.
Cirkusregi: Tilde Björfors
Regi: Maria Löfgren
Scenograf & Kostymdesign: Magdalena Åberg