Pedagogiska Program

FÖR SKOLOR OCH KOMMUNER

MED ACTION, HUMOR OCH CIRKUS SOM PEDAGOGISKT VERKTYG KOMMER CIRKUS CIRKÖR TILL DIG

Cirkus Cirkör är experter på att turnera med nycirkus. Principen är att alla våra aktiviteter skall vara tillgängliga och att cirkusen anpassar sig efter utövaren – inte tvärtom. Vårt förhållningssätt är att teknik, lek och kreativitet går hand i hand.

I våra pedagogiska program erbjuder vi en mängd aktiviteter för skolor och organisationer:

  • Cirkus de Luxe
  • Cirkusshow
  • Cirkusworkshop
  • Cirkus prova-på
  • Fortbildning

Läs mer om våra olika program i menyn till höger.
 


CIRKUS FÖR ALLA

Sedan starten 1995 har Cirkus Cirkör jobbat med att lära ut cirkus till människor i alla åldrar med eller utan funktionsnedsättningar. Varje år samarbetar avdelningen pedagogik och träning med ett sjuttiotal frilansande cirkuspedagoger/artister och når ut till ca 30 000 barn, unga och vuxna i hela Sverige.

Vi möter våra deltagare på för-, grund- och gymnasieskolor, fritidsgårdar och äldreboenden men vi besöker även kulturskolor, organisationer och föreningar. Deltagarna medverkar i eller får uppleva cirkusshower, cirkusworkshops eller fortbildningar.

Cirkus som pedagogiskt verktyg

Konceptet att använda cirkuskonsten som ett pedagogiskt verktyg för social inkludering har funnits länge. Forskningsstudier och Cirkus Cirkörs praktiska erfarenhet av projekt under åren har visat att cirkus som metod påverkar människans och samhället på ett positivt sätt. Grundvärderingen för cirkus i en social kontext är att allt är möjligt med utgångspunkt i varje individs unika förutsättningar.

På Cirkör arbetar vi kontinuerligt med att utveckla våra pedagogiska metoder. Vi har som mål är att etablera cirkuspedagogik som en undervisningsmetod i Sverige.
 


Cirkus Cirkör och Botkyrka kommun

Cirkus Cirkör flyttade till Botkyrka kommun år 2000, sedan dess har Botkyrka kommun och Cirkus Cirkör ett årligt aktivitetsavtal. Läs mer här!