Organisation och verksamhet

En viktig del i Cirkus Cirkörs framgångssaga har varit, och är fortfarande, bredden i verksamheten.

Den sceniska och den pedagogiska verksamheten är livsviktiga för varandra. Mellan dem sker ett ständigt utbyte av idéer, personal och resurser. Detta gränsöverskridande arbetssätt använder Cirkus Cirkör i alla olika samarbeten, även med externa parter. En femåring som tränar i Cirkushallen en gång i veckan kan göra det tillsammans med en artist som dagen efter åker på Asienturné. Vi vill ta tillvara på lusten som väcks hos vår publik när de ser en föreställning genom att erbjuda dem att själva vara med och träna. Med nycirkusens okonventionella samarbeten höjs taket för vad som är möjligt. Cirkusen är verktyget för att mötas över alla gränser; nationella, organisatoriska, etniska, estetiska och över generationer. Med nycirkusen lever Cirkus Cirkör det gränslösa varje dag, hela vägen in i hjärtat av sin organisation.

Organisation
Cirkus Cirkörs moder är en ideell förening. I föreningen bedrivs kurser, träning och utbildning. Ideella föreningen äger Cirkör AB som producerar föreställningar och events. Förutom ett nära samarbete mellan alla verksamheterna har bolagen gemensamma administrations- och stödfunktioner som ledning, ekonomi, forskning & utveckling, kommunikation, marknadsföring och IT.

• Bengt Westerberg (ordförande) – Diversearbetare
  • Tilde Björfors, Cirkusdirektör
  • Mats Björkman, Advokat
  • Malin Dahlberg, Ekonomichef för Stadsteatern / Kulturhuset
  • Charlotte Olofsson Bergdahl, Teaterproducent
  • Gunilla Thorgren, Journalist
  • Birgitta Winnberg-Rydh, chef för Göteborgs Dans- och teaterfestival
  • Olle Strandberg, regissör
  • Annika Levin, Kulturkonsult
  • Nina Rawal, Affärsområdeschef Life Science.