You are here

  • Residens - Knut Vikström Precht & Lisen Ellard. Cirkör LAB Residens - Knut Vikström Precht & Lisen Ellard. Foto: Christina Simpson

Om residens

Twitter icon
Facebook icon

Cirkus Cirkör erbjuder plats i vår så kallade black-box som finns i Cirkörhuset. I den teknisk ridern (finns i menyn till höger) och ritningarna för våra residensutrymmen hittar du all information du kan behöva. I vissa fall kan vi erbjuda residens på vårt produktionsgolv när vi inte själva behöver den platsen för repetitioner eller om våra turnerande artister behöver lokalen för att träna.

Under residensperioden på Cirkör LAB finns möjlighet att boka möten med personal från de olika avdelningarna på kontoret om det är något särskilt man vill ha hjälp med. Om man skulle vilja ha extrajobb under residensverksamheten finns möjlighet att visa upp sin akt för Cirkör Event samt Kurser & träning som ibland har behov av att anlita artister eller pedagoger till sina verksamheter.

Vi vill också att de som har residens hos oss visar upp ett work in progress eller har ett artist talk någon gång mot slutet av sin residens. Vi bjuder in branschfolk till detta.

För att visa omvärlden den bredd nycirkusen besitter vill vi ha någon form av dokumentation av residensverksamhet som vi kan lägga upp på Cirkörs hemsida och Facebook. På dessa platser länkar vi till artistens eller kompaniets hemsida om en sådan finns.

Boende kan vi tyvärr inte ordna men hoppas att vi i framtiden även ska kunna erbjuda detta.

RESIDENSVARIANTER
Det finns två olika typer av residens här på Cirkör.

  • Långtidsresidens 4-8 veckor. Kan sökas av en grupp eller en enskild artist som vill utforska och fördjupa sig inom cirkuskonsten med fokus på metodutveckling, tvärkonstnärlig research eller resultatinriktade repetitioner.
  • Korttidsresidens. Kan sökas av en grupp eller en enskild artist inom cirkusområdet med kort varsel i mån av plats.

SÅ HÄR SÖKER DU RESIDENS

Sök residens genom att ladda ner "Ansökningsformulär" - ligger som länk i menyn till höger - fyll i din information och mejla nina.wande@cirkor.se eller fanny.senocq@cirkor.se. NOTERA: Du måste öppna PDF:en i Acrobat Reader för att kunna fylla i formuläret på din dator. Tillsammans med ansökningsformuläret ska följande dokument bifogas i mejlet:

  • Teknisk rider
  • Fotografier, ett stående och ett liggande samt gärna ett filmklipp

Kontakta Nina om du har några frågor.