Nycirkusprogrammet

Ett samarbete mellan Cirkus Cirkör och S:t Botvids gymnasium
Nycirkusprogrammet ger dig teoretiska kunskaper, styrka, engagemang, mod och sammanhållning på ett sätt som få andra gymnasieskolor kan erbjuda. Vi erbjuder en kreativ miljö där trygghet, trivsel, gemenskap och delaktighet är grundläggande värden. Här möts teori och artisteri, intellekt och känsla. Med en övertygelse om att allt är möjligt!

”Cirkusartister gör allt det vi gör i vanliga livet. De samarbetar, misslyckas, sätter sin tillit på prov.”

ur Cirkus Cirkörs föreställning Borders.

Programmet är en kreativ krock mellan teater, akrobatik, dans, musik och uttryck som skate och hiphop. Kanske är det precis vad du själv skulle vilja jobba med i framtiden. Eller så lutar du snarare åt att bli ingenjör, brandman, lärare, tandläkare, ekonom men vill ha kul och utveckla dig konstnärligt under gymnasietiden.

”Vi bär alla våra olika rädslor, och ska vi klara de utmaningar som vår samtid står inför måste vi träna på att ta vår rädsla i hand som en cirkusartist”

ur Cirkus Cirkörs föreställning Inside out.

S:t Botvids gymnasium tar hand om din utbildning i de teoretiska ämnena. Cirkus Cirkör har skapat ett program som förbereder dig för att nå din fysiska och konstnärliga topp. Vårt internationella lärarteam är alla artister i grunden. De vet exakt vad du behöver lära dig för att efter tre år kunna söka vidare till högre cirkusutbildningar runtom i världen.

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskolor eller andra högre utbildningar inom nycirkus eller något annat område. Om du väljer att börja arbeta har du fått en bred basutbildning och många bra erfarenheter.

”På andra sidan kaoset finns det oupptäckta som väntar på att upptäckas”

Tilde Björfors, konstnärlig ledare och regissör, Cirkus Cirkör

Gymnasieansökan

Mer info om hur du ansöker hittar du på S:t Botvids hemsida

Kontaktinfo

Har du några frågor eller funderingar kring Nycirkusprogrammet så tveka inte att höra av dig till: Lena Ferrero, Koordinator estet nycirkus: lena.ferrero@cirkor.se