Nycirkusprogrammet

Bubblar du av kreativitet och nyfikenhet och dessutom tycker om att träna fysiskt? Då är den här utbildningen ett val för dig.

Cirkusinriktningen är en av de få i Sverige och Cirkus Cirkör ansvarar för alla cirkusämnen på utbildningen. All cirkusträning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall, som är norra Europas modernaste. Här tränar du sida vid sida med professionella artister. Samtliga lärare är mycket välutbildade och har internationell erfarenhet. Du kommer att få träna akrobatik, lindans, jonglering, luftakrobatik, dans m.m. Under de tre åren kommer du också att få vara med om workshops i breakdance, street performance, regi samt clown. Vi gör även en hel del studie- och teaterbesök tillsammans. Våga testa dina gränser och pröva nya saker!

FRAMTIDEN?
Estetiska programmet är ett studieförberedande program. Utbildningen ger allmän behörighet till högskolor och universitet. Många f.d. elever studerar idag på konstnärliga högskolor i såväl Sverige som utomlands, t.ex. England, Frankrike, Danmark, Belgien och Kanada.