Momo eller kampen om tiden

Av Michael Ende – en samproduktion med Stockholms Stadsteater Skärholmen.

Ett cirkus-, teater och dansäventyr om Momos kamp för att rädda världen från de grå männens tidstjuvar, tidssparbanker och annat som suger glädjen ur människorna. Föreställningen byggde på Michael Endes roman.

Förutom den starka ensemblen med namn som Siri Hamari, Jan Unestam, Piotr Giro och Sven Wollter medverkade ett tjugotal lokala entusiaster samt lika många cirkusstudenter från Danshögskolan. Syftet var att främja det aktiva deltagandet i konstnärligt och kreativt arbete i det lokala närområdet.

Vi ville också förnya nycirkusen som kreativ mötesplats för olika konstformer och uttryckssätt samt överbrygga gränser mellan publik och deltagare, proffs och amatörer, barn och vuxna, lokalt och internationellt. En viktig del i detta var det lokala publikarbetet. Tillsammans med ABF höll vi studiecirklar i scenografi, produktion, marknadsföring och smink. Det arrangerades också kringaktiviteter, så kallade Stjärnstunder, för att få fler mötesplatser än föreställningen och på så vis bredda publiken. Exempelvis arrangerades en föreläsning med tidstänkaren Bodil Jönsson, öppna scener, sagostunder och tävlingar på skolor och bibliotek. Alla föreställningarna var utsålda till sista plats!

Regi: Niklas Hjulström
Cirkusregi: Tilde Björfors
Medverkande: Siri Hamari (Momo), Piotr Giro (Gigi), Lars Göran Persson/Per Eggers (Beppo), Jan Unestam (Grå herre), Anna Lagerkvist (Kassiopeia), Sven Wollter (Mäster Ora), Frederik Iversen (musiker), 16 entusiaster från Skärholmen och Botkyrka och 17 studenter vid Danshögskolans nycirkuslinje.
Scenografi & kostym: Fridjon Rafnsson
Cirkuskonstruktion: Ulf Poly Nylin
Koreografi: Ossi Niskala
Ljus: Patrik Bogårdh
Mask: Claes Wiberg.
Producent Stadsteatern: Lisen Boalt
Producenter Cirkus Cirkör: Lars Wassrin och Ida Burén.