Kurser på Kulturhuset Stockholm

Vi håller nycirkuskurser i Stockholms innerstad igen! Cirkus Cirkör och Kulturhuset Stadsteatern startar ett långsiktigt samarbete!

Kulturhuset Stadsteatern är en underbar mötesplats som välkomnar alla i staden, att vi nu flyttar in känns som höstens roligaste nyhet! Nu kommer vi att kunna möta ännu fler barn, unga och vuxna med cirkus och inspirera dem att se att det går att göra det omöjliga möjligt.

Elin Norquist, vd Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör har en fantastisk verksamhet med både bredd och höjd. Det är oerhört roligt att tillsammans med dem nu kunna erbjuda stockholmarna cirkusskola av högsta klass mitt i city, säger Jesper Larsson, tidigare vd Kulturhuset Stadsteatern.

Lindans, jonglering och trapetser på Kulturhuset

I höst startas tre terminskurser i nycirkus på Kulturhuset och en kurs i cirkuslek. Här får deltagarna prova på att gå på lina, jonglera, klättra i trapetser och tyg, och träna akrobatik i olika former. Kurserna passar för barn från fem till och med fjorton år. Vid sidan av terminskurserna så startar även dropin-träning i nycirkus. Dropin-träningen är för alla från sju år och uppåt som är sugna på att träna cirkus. Dock är dropin-träningen pausad tills vidare pga covid-19.

Cirkusträning med Cirkus Cirkör på Kulturhuset Stadsteatern

Cirkuskurser

  • Cirkuslek (för barn födda 2015-2016)
  • Nycirkus (för barn födda 2011-2013)
  • Nycirkus (för barn födda 2008-2011)
  • Nycirkus (för barn födda 2013-2014)

Dropin-träning

Dropin-träning i cirkus (öppet för alla från 7 år, barn som vuxna). Träningen är pausad tills vidare. Vi hoppas starta igen nästa vårtermin 2022!


Terminsstart hösten 2021: 12 september, terminen är 12 tillfällen.
Plats: Studion, Dansstudion och Dansbanan, Kulturhuset Stadsteatern.
Anmälan sker via sportadmin

Cirkusträning och Covid-19

Cirkus Cirkör följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19. Vi gör riskbedömningar inför alla våra aktiviteter och vidtar extra försiktighetsåtgärder.