Sommarlovskurs i Nycirkus

Sommarlovskurs i Cirkörhuset 2021

Två gånger under sommaren välkomnar Cirkus Cirkör barn och unga, 7–14 år, till en fem-dagars kurs i Cirkörhuset. Tillsammans tränar deltagarna akrobatik, balans, jonglering och luftakrobatik. Kursen passar både nybörjare och de med tidigare erfarenhet av cirkusträning. Inspirationsvideo

Årets kursveckor avslutas med en gemensam uppvisning för deltagarna och diplomutdelning.

Datum och tid

Deltagarna är välkomna från klockan 9.30 då vi har personal på plats. Kursen börjar klockan 10.00 och slutar klockan 15.30 varje dag. Lunch medtages. Vi har personal som hjälper barnen att värma medhavd mat i micron.

Period 1: 20 - 24 juni (kursen börjar på en söndag)
Period 2: 9 - 13 augusti

Bokningsinformation

Vi känner oss optimistiska och förbereder oss i dagsläget på att genomföra sommarkurserna som planerat. Självklart kommer vi att hålla oss uppdaterade på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och den rådande situation kring coronaviruset. Vi kommer att ha ökad städning i Cirkörhuset, och vid bra väder kommer vi även köra utomhus.

Vi har också förlängt möjligheten att avboka från tidigare 14 dagar till 7 dagar innan kursstart. Man får då tillbaka hela avgiften förutom administrationsavgiften.

Kursavgiften är 2000 kr, och från och med sommaren 2020 tillkommer en administrationsavgift om mellan 9 och 59 kr på alla kursbokningar. När du bokar en kurs blir du samtidigt medlem i Cirkus Cirkörs ideella förening, vilket bland annat innebär att du får Cirkörs nyhetsbrev. Medlemskapet i Cirkus Cirkörs ideella förening kostar 50 kr per år.

Som för alla våra kurser måste vi reservera oss för att kursen kan komma att ställas in vid för få deltagare eller på grund av brist på pedagoger eller lokaler.

Foto: Linnea Svensson Arbab

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2000 kronor
Medlemskap: 50 kronor per år
Administrationsavgift 9 - 59 kr


(Ej Botkyrkarabatt på denna kurs)

Drop-inträning

Vårens drop-inträning startar i vecka 4! Vi tränar i Cirkushallen och på Kulturhuset!

Drop-inträningen finns för dig som inte har möjlighet att träna på en kurs varje vecka och för dig som går på kurs hos oss men vill träna mer!

Under Drop-in styr du själv ditt träningsupplägg och väljer dina aktiviteter. Varje pass inleds med en gemensam uppvärmning och regelgenomgång. Sedan hjälper våra pedagoger dig till rätta med riggning, material och nya trick att träna.

Varmt välkomna!

Foto: Christina Simpsson

Plats & Pris

Cirkörhuset - Alby

tisdagar 17.30-19 och onsdagar 19.15-20.45 (50 kr/tillfälle)

Kulturhuset - Sergels torg

söndagar 15.15-16.45 (100 kr/tillfälle)

Cirkus Cirkör - Cirkuslek. Foto: Linnea Arbab

Cirkuslek

Cirkusleken är till för alla fem-sjuåringar som gillar att hoppa, springa, klättra och leka! Passen är 45 minuter långa. Vi fokuserar på att lära via lek och att ha riktigt kul samtidigt som man tränar lindans, akrobatik, jonglering, trapets och tyg. Ditt barn får samarbeta med andra barn och samtidigt lära sig nycirkusens discipliner med av våra kunniga cirkuspedagoger.

Vid julavslutningen bjuder vi in familjen till en öppen lektion och vid sommaravslutningen blir det show för vänner och bekanta!

Foto: Linnea Svensson Arbab

 

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 1650 kr/12 tillfällen
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kr
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Nycirkus Foto: Christina Simpson

Nycirkus

Nycirkuskurs för dig 7-15 år som vill träna alla cirkusens discipliner! Under tolv veckor per termin arbetar vi med akrobatik, jonglering, lindans och luftakrobatik.

Vid höstens sista träningstillfälle är föräldrar och syskon välkomna att kika på en öppen lektion. Vid sista vårträningen bjuder vi in till en uppvisning.

Foto: Christina Simpson

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2000 kr/12 tillfällen
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

 

Familjecirkus Foto: Linnea Arbab

Familjecirkus

Nycirkusträning för hela familjen!
Från och med hösten 2020 så delar vi upp familjecirkusen utifrån de ungas ålder. Även tonåringar är välkomna! Om din familj inte passar in enligt vårt åldersspann så kan ni välja den kurs som passar er bäst.

Barn, ungdomar och vuxna tränar tillsammans och under kursen så undersöker vi nycirkusens alla discipliner och vad man kan göra tillsammans som vuxen och barn. Vi tränar akrobatik och parakrobatik, jonglerar, går på lina och provar trapets och tyg. Kurserna riktar sig till barn och vuxna från fem år. Med familj menar vi närstående av alla de slag! Det kan vara mamma, pappa, morfar, gudmor, faster, kusiner eller nära vänner. Ni vet bäst själva!

På höstarna avslutar vi kursen med en öppen lektion och vid det sista kurstillfället på våren bjuder vi familj och kompisar till en uppvisning!

Minst en vuxen och ett barn går tillsammans och bokas samtidigt. Varje deltagare bokas separat och kursavgiften är alltså per person oavsett om man är vuxen eller barn. Den vuxne måste boka en plats åt sig själv för att ni ska räknas som bokade. För att få börja familjecirkus behöver barnet ha fyllt fem eller fylla fem högst en månad efter kursstart.

Foto: Linnea Arbab

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 1350 kr/12 tillfällen Obs! Barn och vuxen betalar varsin kursavgift!
Medlemskap: 50 kr per år
Botkyrkarabatt: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Cirkuslek Foto: Linnea Arbab

Cirkörkurs

Cirkörkursen är träningen för dig som vill satsa mycket och som gillar kreativa utmaningar! Cirkörkursen går två gånger i veckan, onsdagar och lördagar, och det kommer vara samma grupp av deltagare båda kurstillfällena.

Vid det sista kurstillfället på hösten bjuder vi in föräldrar och syskon till en öppen lektion. Vid det sista kurstillfället på våren bjuder vi in familj och kompisar till en uppvisning!

Kursen riktar sig till dig som har några terminers träningserfarenhet sen tidigare. Du kommer att arbeta mycket med din favoritdisciplin men du kommer också träna andra discipliner, ensemblearbete och fysisk preparation

 

Foto: Linnea Arbab

 

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 3600 kr/ 24 tillfällen
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Luftakrobatik Foto: Linnea Arbab

Luftakrobatik

Luftakrobatik 10-25 år.
För dig som redan vet att du hör hemma en bit ovanför marken! För att gå dessa kurser bör du redan ha gått minst två terminer i Nycirkus och för Luftakrobatik fortsättning behöver du dessutom ha gått specialiserad luftakrobatik två terminer.

För att anmäla dig krävs dessa förkunskaper:

Trapets/ ring
Man ska kunna hålla rätt grepp och svinga sig i knäveck. Ifrån hängandes ta dig upp till stå och ner igen på ett kontrollerat sätt samt 4 tricks.
För fortsättningskursen behöver du dessutom kunna hänga i grenpik, magbalans, framåt-rull till pik eller knäveck.

eller

Tyg/ rep
Klättra och göra en fotknut samt 2 tricks.
För fortsättningskursen behöver du dessutom hänga i grenpik och ta dig till "catcher".

Ditt träningsfokus ligger på trapets, tyg, rep och ring. Under terminen arbetar du tillsammans med våra luftspecialiserade pedagoger både med ditt tekniska och artistiska uttryck. Mejla gärna kurser@cirkor.se vilka discipliner du vill inrikta dig på. Du kommer att träna alla luftdiscipliner eftersom det är viktigt att ha en bred grund som luftakrobat.

Sista kurstillfället på hösten är det öppen klass. Sista kurstillfället på våren avslutas med att du bjuder in familj och kompisar till en uppvisning!

Foto: Linnea Arbab

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 1875 kr/9 kurstillfällen, 2500 kr/12 kurstillfällen
Medlemskap: 50 kr per år
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Funline Foto: Christina Simpson

Funline

Vi övar på att gå slackline med balansstång och upplever känslan av att kontrollera sin balans på upp till 2 meters höjd. Att träna Funline är att kontrollera sin andning och anspänning, möta rädsla med lugn och att acceptera att stå i centrum med vinden i håret. En upplevelse för alla från 10 år oavsett träningsbakgrund.

För att kunna boka en kurs så måste du bli medlem i Cirkus Cirkörs ideella förening, vilket bland annat innebär att du får Cirkörs nyhetsbrev.
Medlemskapet i Cirkus Cirkus Cirkörs ideella förening kostar 50 kr per år och läggs automatiskt på fakturan. Det läggs det också till en administrationsavgift på 9 - 59 kr.

Som för alla våra kurser måste vi reservera oss för att kursen kan komma att ställas in vid för få deltagare eller på grund av brist på pedagoger eller lokaler.

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2200 kr/12 tillfällen
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kr/termin
Administrationsavgift 9 - 59 kr

Akrobatikkurs Foto: Linnea Arbab

Akrobatik och trampolin

Akrobatik och trampolinkurs för dig mellan 10-25 år som vill fokusera på olika typer av akrobatik. Kursen kommer innehålla träning i golvakrobatik, parakrobatik, dansakrobatik, volter, handstående och trampolin. Akrobatikkursen har tillgång till tumblinggolv, hoppgrop och två trampoliner.

Akrobatikkursen är en endisciplinskurs vilket betyder att du behöver en grund inom nycirkus, gymnastik eller motsvarande träning. Vi rekommenderar att man har gått minst två - tre terminer nycirkus alternativt gymnastik innan man går dessa kurser.

Du behöver vissa förkunskaper för att kunna anmäla dig till denna kurs. Om du klarar av det mesta av det står nedan så är du väl förberedd, annars får du tillräckliga kunskaper på en termin eller två på våra nycirkuskurser!

-Kullerbytta utan att sätta i händerna vid rumpan

-Hjulning på rak linje åt ett håll.

-Bakåtkullerbytta

-Handstående mot vägg i minst 10 sekunder

-Handvolt/frivolt med pass

Sista kurstillfället på hösten avslutas med en öppen klass.
Sista kurstillfället på våren avslutas med att du bjuder in familj och kompisar till en uppvisning!

Foto: Linnea Arbab

Plats & Pris

Plats: Cirkörhuset
Pris: 2350 kr
Medlemskap: 50 kronor per år
Botkyrkarabatt: 600 kronor
Administrationsavgift 9 - 59 kr