Artist – Henrik Agger

Förutom detta projekt så lajvar min snart fyra år gamla dotter gärna Pippi och de andra karaktärerna, och då får jag mer eller mindre frivilligt vara motspelare. Jag tilldelas ofta rollen som Dunderkarlsson eller Blom, men även apa.

Henrik apropå Pippi på Cirkus

Akrobaten Henrik Agger har varit en del av Cirkus Cirkör sedan starten 1995.

Medverkande i

Artist, Pippi på Cirkus (2022)
Artist, Wear It Like A Crown (2010)
Artist, 00:00, (1999)
Artist, SuperCirkör (1998)
Artist, Ur kaos föds allting (1995)
Artist, Skapelsen (1995)

Biografi

Cirkusveteranen Henrik Agger spelar den ena av de två poliserna i Pippi på Cirkus, nämligen konstapel Kling. För honom är rollen som polis ny, men det är absolut inte förstagången Henrik står på cirkusscenen.

Sedan 2001 har han, tillsammans med sin partner Louise, jobbat som parakrobat och det här blir första gången på 17 år som Henrik står på en scen utan henne. Tillsammans brukar de jobba på scener över hela världen och har bland annat varit på världsturné med den ryska stadscirkusen.

Henrik har också varit med och grundat Cirkus Cirkör och spelat i flera av våra föreställningar, bland annat de tidiga Skapelsen, Ur kaos föds allting, SuperCirkör och Wear It Like A Crown.

Henrik föddes i Katrineholm men växte upp i Flen, Vetlanda och Hallsberg. Tidigt flyttade han till Gävle för att plugga på Cirkusgymnasiet där och har sedan vidareutbildats i Danmark, Paris och på Moskvas statliga cirkushögskola. Utöver det är han även utbildad vid mimlinjen på Teaterhögskolan i Stockholm, där han numera också bor tillsammans med sin familj.

Utöver cirkusen så har Henrik ett nyvunnet intresse för odling, och gammal kärlek för äldre cyklar, kettlebells och vinterbad.