Föreläsningar och prova-på

ALLT ÄR MÖJLIGT

Upplevelseföreläsningar med Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör erbjuder unika upplevelseföreläsningar i vilka vi kopplar cirkuskonster (discipliner) med förhållningssätt. Cirkusdirektören Tilde Björfors har forskat på detta under många år. Forskningen ligger till grund för Cirkörs föreläsningar.

I mötet med oss får du ta del av Cirkörs erfarenheter och får konkreta exempel på det som bidragit till Cirkörs resa från frigrupp till regional institution. Föreläsningarna vänder sig till chefer, kulturaktörer, kontorsakrobater och alla andra som vill inspireras av cirkusens Allt är möjligt inställning.

Kärnan i alla seminarier är föreläsningen Cirkushjärtat. Med artistmedverkan, prova-på eller workshop tilltalas flera sinnen och deltagarna får en djupare förståelse för ämnet. Artisten/artisterna konkretiserar föreläsningen med sina akter och deltagarna får en direkt fysisk upplevelse i kombination med intellektuell stimulans.

Cirkushjärtat – Föreläsning (ca 45 min)

Cirkusen är unik – den påvisar vikten av att se risker som möjligheter och möjligheter som risker. Vi berättar om vikten av en idéburen vision för att utvecklas, få medarbetare att blomstra och att ha en värdegrund som beskriver vad och hur vi är. Med våra ledord Solidarisk Individualism, Kvalitativ Galenskap och Uppkäftigt Engagemang vill vi förändra världen. Ni får veta hur våra ledord växte fram, vad de innebär för oss i praktiken och hur de kan de influera er arbetsplats. Föreläsningen är ett perfekt alternativ när det behövs ett vitamintillskott i form av en inspirerande talare.

Cirkushjärtat – Fördjupad föreläsning (ca 90 min)

Till föreläsningarna erbjuder vi en fördjupad ingång till cirkushjärtat. För er som vill ha en djupare förståelse för vad cirkus och dess förhållningssätt är och hur Cirkus Cirkör har kommit dit vi är idag.

Framgångssagan Cirkus Cirkör (ca 90 min)

Hur skapas en idéburen organisation? 1995 grundades den ideella föreningen Cirkus Cirkör. Hur gjorde vi för att etablera en helt ny konstform i Sverige? Hur skapades den osannolika framgångssagan Cirkus Cirkör?

Tillit och medskapande (ca 90 min)

Det krävs inte bara muskler, koordination och balans för att göra cirkus, det behövs också mod att förlita sig på att andra griper in när en faller. En fördjupning i att skapa och underhålla tillit både i och utanför manegen.

Sociala och pedagogiska perspektiv (ca 90 min)

Cirkus är ett fantastiskt pedagogiskt verktyg i en social kontext. I akrobatiken övas samarbete och tillit, i jonglering koncentration och närvaro. Exemplen är många. I denna föreläsning fokuserar vi på hur dynamiska processer skapas och hur vi arbetar med cirkus till olika målgrupper.

Estetiska processer (ca 90 min)

Hur kan scenografi, filosofi och scenkonst samverka? Hur kan ett cirkulärt tänkande påverka en estetisk process? I cirkusen möts tekniska utmaningar med riskhantering och säkerhetsaspekter å ena sidan, skönhet och estetiskt tänkande å andra. Hur får man dessa att samverka och utvecklas?

Alla våra föreläsningar kan med fördel kombineras med föreställning eller en middag och cirkusunderhållning. Kontakta oss så hjälper vi dig att skapa en spektakulär och minnesvärd upplevelse!