• Klura ut - Cirkus Cirkör. Foto: Christina Simpson Foto: Christina Simpson

Folkets Hus och Parker

Klura ut på turné

Med kittlande akrobatik, trollbindande jonglering och svindlande höjder får vi följa tre artister som med humor och värme hjälper och stjälper varandra. Artisterna trasslar in sig och trasslar ut sig. Det blir inte alltid som de tänkt sig, utan oftast mycket bättre. Artisterna gestaltar vikten av samarbete, tillit och rätten att få vara sig själv. Välkomna till en show i nycirkusens magiska värld där allt är möjligt.

Ni får möta Johannes/Baha, en jonglör med glimten i ögat, ständigt redo för lek och bus som gör avancerade diablotricks. Andrea, en urstark luftakrobat som älskar att snurra, vara upp och ner och med balans når oanade höjder. Den modiga och smidiga akrobaten Matt älskar att överraska med sina kluriga sätt att ta sig upp och ner i sitt rep.
Klura ut är en ordlös cirkusshow och kan förstås av barn med olika språkbakgrunder.

Klura ut!  Höstturné 2018

• 7/9 Degerfors, Folkets Park kl. 10.00 (sluten spelning)
  • 8/9 Boxholm, Folkets Hus kl. 14.00
  • 9/9 Sävsjö, Kulturhuset kl. 15.00
  • 10/9 Dalsjöfors, Folkets Park kl. 10.00 och kl. 12.30 (sluten spelning)
  • 11/9 Herrljunga, Folkets Park kl. 10.00 (sluten spelning)
  • 15/9 Skara, Fokus Folkets Hus och Park kl. 15.00
  • 16/9 Alafors, Medborgarhuset kl. 14.00
  • 17/9 Stigen, Sporthallen i Färgelanda (arrangör: Stigen Folkets Hus) kl. 10.00 (sluten spelning)
  • 18/9 Hunnebostrand, Kulturhuset Hav och Land kl. 10.15 (sluten spelning)
  • 19/9 Mölnlycke, Råda rum kl. 18.00
  • 23/9 Vivalla, Kulturarenan (arrangör: Folkets Hus Vivalla) kl. 15.00
  • 24/9 Åmmeberg, Folkets Hus kl. 10.00 (sluten spelning)

Folkets Hus och Parkers hemsida

Cirkus Cirkör är en ideell och politiskt obunden organisation som grundades 1995 med målet att etablera nycirkuskonsten i Sverige, konstnärligt och pedagogiskt. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för unga, vuxna och äldre med eller utan funktionshinder, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer. Cirkus Cirkör driver också Cirkör LAB – en kreativ utvecklingsmiljö med bland annat residens för artister och kreatörer från hela världen. Cirkörs vision är att förändra världen med nycirkus.

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med ca 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker och festivaler i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Bakom mötesplatserna står tusentals eldsjälar, slitvargar och entusiastiska proffs – både ideellt engagerade och anställda. Vår vision är att skapa möjligheter för demokrati, samhällsutveckling, kulturupplevelser, nöjen, bildning och kreativt skapande genom att tillhandahålla attraktiva och angelägna mötesplatser och verksamheter för lokalsamhällets medborgare, där människans delaktighet och engagemang uppmuntras och tillvaratas. Folkets Hus och Parker är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation.