• Folkets Hus och Parker. Foto: Linnea Svensson Arbab. Foto: Linnea Svensson Arbab.
  • Folkets Hus och Parker. Foto: Alex Hinchcliffe Foto: Alex Hinchcliffe

Folkets Hus och Parker - sommarturné

Cirkusträning med Cirkör – en turné med Folkets Hus och Parker

Cirkus Cirkörs och Folkets Hus och Parkers årliga turnétradition fortsätter under 2019. Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör har samarbetat i över 20 år och erbjuder sommarkurser i cirkus från Luleå i norr till Ronneby i söder. Under juni och juli blir det cirkusträning på åtta orter i Sverige.

Cirkusträning under fem dagar
Cirkörs pedagoger hjälper kursdeltagare att utmana sig själva samtidigt som de träffar nya vänner att samarbeta och ha roligt med. I Cirkus Cirkörs cirkusträning får deltagarna prova på cirkusens alla grundmoment som till exempel jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. Det som verkar omöjligt blir plötsligt möjligt med trygga pedagoger vid sin sida. Kursen sträcker sig över fem dagar och veckan avslutas med en show, för de deltagare som vill, inför familj och vänner. Från 7 år.

Sommarturné 2019

• 16-20/6 Skellefteå, Folkets Park
  • 24-28/6 Värnamo, Folkets Park
  • 24-28/6 Dalsjöfors, Folkets Park
  • 24-28/6 Luleå, Hertsöns Sporthall (arrangör: Luleå Folkets Hus Ripan)
  • 1-5/7 Ronneby, Ronneby Sporthall (arrangör: Ronneby Folkteater)
  • 1-5/7 Hunnebostrand, Kulturhuset Hav och Land
  • 1-5/7 Örebro, Brunnsparken (arrangör: Föreningen Folkets Park Örebro)
  • 8-12/7 Heby, Folkets Park

Folkets Hus och Parkers hemsida

Vi är så glada att få fortsätta traditionen med cirkusträning runtom i Sverige på sommaren tillsammans med Folkets Hus och Parker. Det är en fantastisk insats som arrangörerna gör. Cirkusträning är verkligen för alla och sommarveckan brukar bli en upplevelse för livet.

Clara Norman, verksamhetsledare Pedagogik och träning, Cirkus Cirkör.

Cirkus Cirkör är en ideell och politiskt obunden organisation som grundades 1995 med målet att etablera nycirkuskonsten i Sverige, konstnärligt och pedagogiskt. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för unga, vuxna och äldre med eller utan funktionshinder, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer. Cirkus Cirkör driver också Cirkör LAB – en kreativ utvecklingsmiljö med bland annat residens för artister och kreatörer från hela världen. Cirkörs vision är att förändra världen med nycirkus.

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med ca 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker och festivaler i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Bakom mötesplatserna står tusentals eldsjälar, slitvargar och entusiastiska proffs – både ideellt engagerade och anställda. Vår vision är att skapa möjligheter för demokrati, samhällsutveckling, kulturupplevelser, nöjen, bildning och kreativt skapande genom att tillhandahålla attraktiva och angelägna mötesplatser och verksamheter för lokalsamhällets medborgare, där människans delaktighet och engagemang uppmuntras och tillvaratas. Folkets Hus och Parker är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation.