• Klura ut - Cirkus Cirkör. Foto: Christina Simpson Foto: Christina Simpson
  • Folkets Hus och Parker - Träna med Cirkus Cirkör

Folkets Hus och Parker

I över 20 år har Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör samarbetat och erbjudit cirkuskurser på sommaren runt om i Sverige.

Träna med Cirkör

> Nycirkus, fem dagar. De första fyra dagarna får deltagarna lära sig grunderna i nycirkusdisciplinerna: akrobatik, jonglering, lindans, trapets och parakrobatik. På den femte dagen hålls en alltid lika uppskattad uppvisning för kompisar och familjer.

> Cirkusinspirerad parkour är en femdagskurs där deltagarna kommer att vara både inom- och utomhus. De kommer med hjälp av lek och akrobatik lära sig att kontrollera kroppen för att landa mjukt, hoppa på ”rätt sätt” och smidigt röra sig genom hinder i den vardagliga miljön på ett roligare sätt. Även den här veckan avslutas med en uppvisning.

Intresseanmälan görs på Folkets Hus och Parkers hemsida.

Träna med Cirkus Cirkör sommaren 2018

11-15 juni Järva, Eggeby Gård
17-21 juni Huskvarna, Folkets Park
17-21 juni Gävle, Bomhus Folkets Hus
17-21 juni Piteå, Öjeby Sporthall
25-29 juni Torslanda, Kulturhuset Vingen
25-29 juni Dalsjöfors, Folkets Park
25-29 juni Örebro, Brunnsparken
25-29 juni Luleå, Hertsöns Sporthall
2-6 juli Norrtälje, Roslagsskolans idrottshall
2-6 juli Värnamo, Folkets Park
9-13 juli Ronneby, Ronneby Sporthall
31 juli-4 aug Stigen (Färgelanda), Herrgården

Klura ut!
Med kittlande akrobatik, trollbindande jonglering och svindlande höjder får vi följa tre artister som med humor och värme hjälper och stjälper varandra. Artisterna trasslar in sig och trasslar ut sig. Det blir inte alltid som de tänkt sig, utan oftast mycket bättre. Artisterna gestaltar vikten av samarbete, tillit och rätten att få vara sig själv. Välkomna till en show i nycirkusens magiska värld där allt är möjligt.

Ni får möta Baha, en jonglör med glimten i ögat, ständigt redo för lek och bus som gör avancerade diablotricks. Andrea, en urstark luftakrobat som älskar att snurra, vara upp och ner och med balans når oanade höjder. Den modiga och smidiga akrobaten Matt älskar att överraska med sina kluriga sätt att ta sig upp och ner i sitt rep.
Klura ut är en ordlös cirkusshow och kan förstås av barn med olika språkbakgrunder.

På vissa orter kommer det finnas möjlighet att prova på olika cirkusaktiviteter efter showen.
Läs mer på Folkets Hus och Parkers hemsida.

Klura ut!  Sommarturné 2018
24/7 Falun, Lilltorpets Folkets Park
25/7 Gävle, Stadsparken (arrangör: Bomhus Folkets Hus)
26/7 Färentuna, Ölsta Folkets Park
29/7 Nävekvarn, Folkets Park
30/7 Vetlanda, Folkets Park
31/7 Malmö, Lindängens Amfieteater (arrangör: Motettens Folkets Hus)
1/8 Malmö, Folkets Park
2/8 Rydaholm, Folkets Park
4/8 Ydre, Kulturcentrum
12/8 Söderbärke, Söderbärkeparken
13/8 Hofors, Folkets Park
14/8 Heby, Folkets Hus och Park
15/8 Hargshamn, Folkets Hus
16/8 Järva, Eggeby Gård

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med ca 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker och festivaler i hela landet – alla viktiga och upp¬skattade mötesplatser och kulturbärare. Bakom mötesplatserna står tusentals eldsjälar, slitvargar och entusiastiska proffs – både ideellt engagerade och anställda. Vår vision är att skapa möjligheter för demokrati, samhällsut¬veckling, kulturupplevelser, nöjen, bildning och kreativt skapande genom att tillhandahålla attraktiva och angelägna mötesplatser och verksamheter för lokalsamhällets medborgare, där människans delaktighet och engagemang uppmuntras och tillvaratas. Folkets Hus och Parker är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation.