Folkets Hus och Parker

I över 20 år har Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör samarbetat och erbjudit cirkus runt om i Sverige.

Cirkusshow – Passa in

I Passa in får vi träffa tre olika karaktärer. Vem är vem? Visst är de lika? Eller är de i själva verket helt olika? Med hjälp av luftakrobatik, lindans och parakrobatik tar artisterna med publiken på en färgglad resa som både berör och engagerar. Passa in är en hisnande cirkusshow om samarbete, tillit och att hitta sin egen plats. Föreställningen är ordlös och fungerar utmärkt att spela för grupper med olika språkbakgrunder.

Showen skapades av Cirkus Cirkörs pedagogiska verksamhet som har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med cirkus i skolan. Den hade premiär i augusti 2019.

Höstturné 2019

Folkets Hus och Parker, i samarbete med Cirkus Cirkör, bjuder in till en hisnande cirkusshow om samarbete, tillit och att hitta sin egen plats.

27/10 Vivalla, Kulturarenan (arrangör: Folkets Hus Vivalla)
28/10 Boxholm, Folkets Hus
29/10 Målilla, Skeppet Folkets Hus
31/10 Säter, Folkets Hus
1/11 Hargshamn Folkets Hus
5/11 Åmmeberg, Folkets Hus – ej offentlig föreställning
6/11 Herrljunga, Folkets Park (ingen prova-på efter showen) – ej offentlig föreställning
8/11 Färgelanda, Idrottshallen (arrangör: Stigen Folkets Hus) – ej offentlig föreställning
9/11 Lidköping, Folkets Hus
10/11 Alafors, Medborgarhuset (arrangör Ale Folkets Hus)

Med reservation för ändringar.

Läs mer på Folkets Hus och Parkers hemsida.

Cirkusträning

Sommarturné. Barn och unga tränar cirkus under fem dagar. De första fyra dagarna får deltagarna lära sig grunderna i nycirkusdisciplinerna: akrobatik, jonglering, lindans, trapets och parakrobatik. På den femte dagen hålls en alltid lika uppskattad uppvisning för kompisar och familjer.

Intresseanmälan görs på Folkets Hus och Parkers hemsida. Anmälan kan göras våren 2020.

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med ca 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker och festivaler i hela landet – alla viktiga och upp¬skattade mötesplatser och kulturbärare. Bakom mötesplatserna står tusentals eldsjälar, slitvargar och entusiastiska proffs – både ideellt engagerade och anställda. Vår vision är att skapa möjligheter för demokrati, samhällsut¬veckling, kulturupplevelser, nöjen, bildning och kreativt skapande genom att tillhandahålla attraktiva och angelägna mötesplatser och verksamheter för lokalsamhällets medborgare, där människans delaktighet och engagemang uppmuntras och tillvaratas. Folkets Hus och Parker är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation.