Jobb – Ekonomichef

This page is not available in English.

In Swedish:

Cirkus Cirkör startade 1995 och är en politisk obunden ideell förening med visionen att förflytta inre och yttre gränser i konst och samhälle med cirkuskonst. Vi samskapar konst, pedagogik och teknisk innovation i världsklass. Cirkus Cirkör rymmer föreställningar och koncept på turné världen över med tillhörande föreläsningar, workshops och events där cirkuskonsten omsätts i vardagen i näringsliv, offentlig och ideell verksamhet. Vi erbjuder kurser och pedagogiska program för alla, ung som gammal, med eller utan funktionsvariation och har ett treårigt gymnasieprogram med riksintag. Vi tror på att göra det omöjliga möjligt.

Vill du jobba som Ekonomichef på Cirkus Cirkör? 

Vill du vara med och förflytta inre och yttre gränser i konst och samhälle med cirkus som del i vår ledningsgrupp och med ansvar för vår strategiska ekonomistyrning?

Hos oss är du med och utvecklar, driver och skapar förutsättningar för vårt arbete med samtida cirkus som en del av konstnärlig, pedagogisk och samhällelig utveckling. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära:

  • Organisera och driva CCs ekonomienhet
  • Ansvara för den operativa driften och strategisk utveckling av ekonomienhetens ansvarsområden
  • Bidra och följa verksamhetsutvecklingen tillsammans med ledningen inom organisationen och bidragsutvecklingen
  • Ansvara för och utveckla våra ekonomisystem och administrativa processer
  • Ansvara för samarbete och kontakter med externa leverantörer, upphandlingar och serviceavtal
  • Ansvara för budget, prognoser och årsredovisning

Vem är du?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att utveckla och driva ett kvalificerat ekonomiarbete, både operativt och strategiskt. Du är tillsammans med din grupp med två medarbetare ansvarig för alla ekonomiprocesser från redovisning till månadsrapporter, koncernrapportering, årsbokslut och årlig revision, budget, prognos.

Du har erfarenhet från en liknande roll med relevant högskoleutbildning inom ekonomi. Du har vana av att vara aktiv i många olika processer samtidigt är noggrannhet en avgörande faktor för att lyckas. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i konstnärlig verksamhet.

För att trivas hos oss har du lätt för att ta egna initiativ med förmåga att arbeta strukturerat och lösningsorienterat. Du har ett gott omdöme och förstår hur du ska navigera mellan projekt och löpande ekonomiarbete. Du tilltalas av arbete där du får leda, organisera, skapa samt utveckla och behålla goda relationer. Som person beskrivs du som ansvarstagande, noggrann och tydlig samt har god känsla för bra service och tycker om att samarbeta med andra.

Jobba med oss

Cirkus Cirkör erbjuder en dynamisk arbetsplats, nära konsten och samhällsutvecklingen där du blir den av en generös och utmanande grupp av kontorsakrobater.
Våra ledord är Solidarisk Individualism, Kvalitativ Galenskap och Uppkäftigt engagemang och vi tror på människor som medskapare i att göra det omöjliga möjligt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Så snart som möjligt  dock senast 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är heltid på 100 % och arbetsplatsen är i Cirkörhuset, Alby, Botkyrka i Stockholms län nära kollektivtrafiken och natursköna områden.

Vi har avtal med Svensk Scenkonst och Arbetsgivaralliansen.  

Ansökan

Vi vill ha ditt personliga brev om dig och varför du tror att just du passar till tjänsten, varför du vill jobba på Cirkör samt CV med referenser senast den 15 maj till jobb@cirkor.se .

Intervjuerna kommer ske löpande.

Har du frågor?

Kontakta VD Elin Norquist elin.norquist@cirkor.se

Ytterligare info om Cirkus Cirkör 

Cirkus Cirkör vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Vi söker även ekonomi- och löneadministratör (heltid 100%). Läs mer om tjänsten och ansökan HÄR.