Jobb – Ekonomichef

This page is not available in English.

In Swedish:

Är du en kunnig ekonom med naturlig fallenhet för ledarskap och kommunikation? Söker du nästa steg i karriären eller har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare? Varmt välkommen med din ansökan till rollen som ekonomichef hos Cirkus Cirkör – en familjär och dynamisk arbetsplats, nära konsten och samhällsutvecklingen!

Om tjänsten

Du ansvarar för den strategiska ekonomistyrningen för både den ideella föreningen Cirkus Cirkör och koncernens aktiebolag Cirkör AB. Organisationen har en stabil ekonomi med både egengenererade intäkter och bidrag.

I ditt team ingår två redovisningsekonomer och tillsammans ansvarar ni för alla ekonomiprocesser från redovisning och lön till månadsrapporter, koncernrapportering, årsbokslut och årlig revision, budget och prognos.

Hos Cirkus Cirkör är du med och utvecklar, driver och skapar förutsättningar för organisationens arbete med samtida cirkus som en del av konstnärlig, pedagogisk och samhällelig utveckling.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Organisera och driva organisationens ekonomienhet med personalansvar för teamets två redovisningsekonomer.
• Leda arbetet gällande budget, prognoser och årsredovisning.
• Ansvara för den operativa driften och strategisk utveckling av ekonomienhetens ansvarsområden.
• Ta ett stort ansvar i ledningsgruppen genom att följa och vara en del av utvecklingen av verksamheten.
• Ansvara för och utveckla verksamhetens ekonomisystem och administrativa processer.
• Ansvara för samarbete och kontakter med externa leverantörer, upphandlingar och serviceavtal.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet av att utveckla och driva ett kvalificerat ekonomiarbete, både operativt och strategiskt. Du trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till såväl ledningsgrupp, som budgetansvariga i organisationen. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter är du kommunikativ, pedagogisk och uppskattar att interagera med olika funktioner.

För att trivas i rollen har du lätt för att ta egna initiativ med förmåga att arbeta strukturerat och lösningsorienterat. Du har ett gott omdöme och förstår hur du ska navigera mellan projekt och löpande ekonomiarbete. Som person beskrivs du som ansvarstagande, noggrann och tydlig.

Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi och uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i konstnärlig verksamhet.

Om verksamheten

Cirkus Cirkör grundades 1995 som en politisk obunden ideell förening med visionen att förflytta inre och yttre gränser i konst och samhälle med cirkuskonst. Idag finns även ett aktiebolag i koncernen, Cirkör AB.

Cirkus Cirkör rymmer föreställningar och koncept på turné världen över med tillhörande föreläsningar, workshops och events där cirkuskonsten omsätts i vardagen i näringsliv, offentlig och ideell verksamhet. Vi erbjuder kurser och pedagogiska program för alla, ung som gammal, med eller utan funktionsvariation och har ett treårigt gymnasieprogram med riksintag. Cirkus Cirkörs ledord är Solidarisk Individualism, Kvalitativ Galenskap och Uppkäftigt engagemang och vi tror på människor som medskapare i att göra det omöjliga möjligt.

Kontoret är beläget i Cirkörhuset, Alby, med närhet till kollektivtrafik. Cirkörhuset är en av norra Europas modernaste cirkusbyggnader och består av flera hallar. I lokalerna tränar professionella cirkusartister sida vid sida med gymnasie-elever. Detta innebär att även du har tillgång till träningslokal med gymutrustning i direkt anslutning till kontoret.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.