Efter gymnasiet

S:t Botvids gymnasium har lagt grunden för en vidare teoretisk utbildning. Cirkus Cirkörs internationella lärarteam har gett dig redskap för att kunna gå vidare till högre cirkusutbildningar runtom i världen.

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskolor eller andra högre utbildningar. Våra studenter har – sedan starten 2003 – kommit in på de flesta av fedec:s skolor.

Under åren som gått har vi sett avgångseleverna från nycirkusprogrammet få arbete inom alla delar av cirkusvärlden. Några jobbar här i Sverige för Cirkus Cirkör eller med ett nystartat lokalat kompani (kanske t.o.m ett som de startat upp själva). Andra arbetar med Cirque du Soleils senaste show i Los Angeles eller med nya, spännande kompanier som 7 Fingers.

Ytterligare andra studerar dans, teater, konst, design, IT, medicin eller till lärare. En del är redan ute i arbetslivet. En cirkusartist har hela världen som arbetsfält! Alla har upptäckt att nycirkusträningen och den konstnärliga processen har haft en positiv inverkan på deras framtida karriärer.