Dropin-träning i cirkus och parkour

Dropin-träning nycirkus och parkour torsdagskvällar i Cirkörhuset, Cirkushallen

Dropin-träningen är en öppen träning där du kan bestämma själv vad du vill träna! Det finns två pedagoger på plats som leder uppvärmning och ger tips och råd i mån av tid. Pedagogerna har också ansvar för säkerheten. Från och med vårterminen delar vi in dropin-passen efter ålder och du kan träna nycirkus eller parkour på båda passen precis som du själv önskar! Du som är förälder är välkommen att träna med dina barn även på tidiga passet för 7-12 år.

För dig som vill prova eller träna akrobatik, luftakrobatik, gå på lina och jonglera!
Och för dig som vill träna distanshopp, rolls och vaults!

Tider hösten 2019

• Dropin-träning i nycirkus och parkour torsdagar klockan 17.30-19.00 (ej kurs, ingen föranmälan)
    Ålder: För dig 7-12 år. OBS! Respektera att man ska vara sju år för att få träna på dropin-träningen! Föräldrar är också välkomna att träna med sina barn. (max 35 pers åt gången).
  • Dropin-träning i nycirkus och parkour torsdagar klockan 19.15-20.45 (ej kurs, ingen föranmälan)
    Ålder: För dig 13 år och uppåt. Unga och vuxna är välkomna att delta! (max 35 pers åt gången).

Kostnad för dropin

50 kronor träningsavgift per pass. Registrering sker på plats. Klippkort finns att köpa för 450 kr. Då blir 10:e gången gratis!
50 kr/år medlemsavgift Cirkus Cirkör ideell förening.
Frivilligt: Träningsförsäkring 150 kr/år.

Medlemskap i Cirkus Cirkörs ideella förening

När du går på dropin-träningen så behöver du/målsman godkänna att du blir medlem i Cirkus Cirkörs ideella förening. Du som går/gått kurs eller varit på dropin-träningen under 2018 är redan medlem!

Försäkring

Basförsäkring: Cirkus Cirkör försäkrar alla som tränar på dropin-träningen med basförsäkring via Gymnastikförbundet. Basförsäkringen är en grundförsäkring ifall man skulle skada sig under träning.

Träningsförsäkring: Om man vill utföra volter och överslag (rotationer runt tväraxeln) så rekommenderar vi att man själv betalar en träningsförsäkring hos Gymnastikförbundet på 150 kronor per år. Den ger ett större skydd vid olycka än basförsäkringen. Vi administrerar detta åt er så mejla kurser@cirkor.se om ni är intresserade eller fyll i en blankett vid registreringen på dropin-träning. Vi kommer också lägga upp blanketten här så du kan skriva ut och fylla i i förväg om du önskar. Om du går Akrobatikkurs/Cirkörkurs på Cirkus Cirkör så har vi redan tecknat en träningsförsäkring åt dig. Om du är medlem i en gymnastik- eller parkourförening så kan de redan ha tecknat en åt dig.

Plats och ort

Cirkushallen, Cirkörhuset, Rotemannavägen 22 i Alby.

Kontakt kursadministratör

Vid frågor kontakta oss gärna på kurser@cirkor.se.

Dropin-träningen på Facebook

Tillgänglighet i Cirkörhuset

Det finns två parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga i närhet till Cirkörhusets entré. I Cirkörhuset är det till stor del fritt från trösklar och alla dörrar mäter minst 80 cm i bredd. Hiss till det övre planet finns. Dock saknas ramp för den nivåskillnad som finns på övre plan. Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Cirkörhuset är delvis synskadeanpassat.