Information om Coronaviruset (Covid-19)

Uppdaterat 2020-11-04 kl 08:30

Bloom på Södra Teatern skjuts upp ett år

Familjeföreställningen Bloom flyttas fram ett år på grund av pandemin. Bloom skulle ursprungligen spelats under maj-juni 2020 men flyttades fram ett halvår, nu flyttas Bloom för andra gången. Ny spelperiod för Bloom på Södra Teatern i Stockholm är 28 december 2021 till och med 31 januari 2022.

Köpta biljetter till Blooms planerade föreställningar på Södra Teatern flyttas över till den nya spelperioden. Biljettköpare kan även få sina biljetter återbetalda. Alla biljettköpare kommer kontaktas av Södra Teatern för mer information angående biljetter och återköp. För biljettfrågor kontakta support@tickster.com


Uppdaterat 2020-10-29 kl 17:19

Skärpta rekommendationer

Idag, 29 oktober, gick Folkhälsomyndigheten (FHM) ut med skärpta rekommendationer för idrottsträning till personer födda före 2005. Detta innebär att du som är född före 2005 inte kan komma till träningen i Cirkörhuset eller Kulturhuset.

Beslutet om de skärpta rekommendationerna gäller fram till 19 november. Detta kan dock komma att förlängas om smittspridningen fortsätter öka.


Uppdaterat 2020-09-17 kl 10:30

Höst och vinter 2020

Föreställningar

Efter att ha tagit beslutet att skjuta upp eller ställa in turnerande föreställningar under vår och höst har vi nu nya datum för våra uppskjutna och kommande produktioner:

 • Bloom spelar på Södra Teatern i Stockholm 26 december 2020 - 31 january 2021.
 • Knitting Peace har nypremiär på Borås Stadsteater 20 february 2021.
 • Circus Days and Nights har premiär på Malmö Opera 29 maj 2021.
 • Pippi på cirkus har premiär på Circus i Stockholm 2 juli 2021

Lär mer om våra föreställningar här!

Daglig träning för professionella cirkusartister

Antal platser och tider är fortfarande begränsade pga av Covid-19 men tillsammans med företrädare för Manegen så har vi kunnat öppna upp för fler att träna.

Tider: Måndag, tisdag, torsdag, kl 09:00–13.00. Max femton (15) artister kan boka sig på passet. Manegen sköter bokningarna precis som under våren. Ska du träna i Cirkörhuset är det bra att du håller dig uppdaterad via Manegens informationskanaler. På Manegens medlemsgrupp på Facebook finns ett bokningsschema.

Har du några som helst sjukdomssymtom ska du inte komma till cirkushuset.

Kurser i Cirkörhuset och på Kulturhuset Stockholm

Terminskurserna i Cirkörhuset startade igen i september. För information om hur vi arbetar för att minimera smittorisken för Covid-19 kontakta vår kursadministratör. I oktober är vi glada att kunna meddela att vi kan erbjuda terminskurser i nycirkus och cirkuslek samt dropin-träning i Kulturhuset Stockholm.


Uppdaterat 2020-08-17 kl 14:30

Daglig träning för professionella cirkusartister

Måndagen 17 augusti startar Daglig träning för Manegen-medlemmar igen. Tills vidare är antal platser och tider begränsade pga av Covid-19.

Tider: Vecka 34-37, två pass per dag kl 08.30–10.30 samt kl 11.00–13.00. Max fem (5) artister kan boka sig på vardera pass. Manegen sköter bokningarna precis som under våren. Ska du träna i Cirkörhuset är det bra att du håller dig uppdaterad via Manegens informationskanaler.


Uppdaterat 2020-08-17 kl 10:15

Sommarlovskurser i juni och augusti

I fredags (14 augusti) avslutade vi den andra och sista sommarlovskursen i Cirkörhuset. Våra deltagare var nöjda och glada och förberedelserna samt planeringen fungerade väl i praktiken. Båda lovkurserna var fullbokade. Vi tog in 20 deltagare per kurs istället för de 30 deltagare vi normalt håller kursen för. Vi är oerhört glada över att ha fått möta alla fantastiska barn och unga i Cirkörhuset igen. Nu är vi redo att snart starta höstterminen.


Uppdaterat 2020-04-30

Sommarlovskurser med Cirkus Cirkör

Vi känner oss optimistiska och förbereder oss i dagsläget på att genomföra sommarkurserna som planerat. Självklart kommer vi att hålla oss uppdaterade på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och den rådande situation kring coronaviruset.

Vi kommer att ha ökad städning i Cirkörhuset, färre antal deltagare på lägren (20 deltagare per lägervecka) och vid bra väder kommer vi även köra utomhus.

Årets två läger avslutas med en gemensam uppvisning för deltagarna. Tyvärr kommer nära och kära inte kunna bjudas in p.g.a Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tillsvidare har möjligheten att betala i samband med bokningen tagits bort. För att förenkla kurshanteringen så har vi dels beslutat skicka ut fakturor närmare kursstart, dels förlängt möjligheten att avboka kostnadsfritt från tidigare 14 dagar till 7 dagar innan kursstart.

Kursbokningen är öppen. Klicka här för mer info!

 • Period 1: 14-18 juni (kursen börjar på en söndag)
 • Period 2: 10-14 augusti

Uppdaterat 2020-04-20 kl13:11

Pippi på Cirkus flyttas till sommaren 2021

Med anledning av rådande situation rörande Corona (covid-19) flyttas PIPPI PÅ CIRKUS till sommaren 2021.

Köpta biljetter gäller till sommaren 2021. Biljettköpare kommer inom kort att kontaktas via mail på den mailadress som uppgavs vid bokningstillfället.


Uppdaterat 2020-03-30 kl17:23

Cirkus Cirkör ställer in föreställningar och kurser pga coronaviruset

På grund av Covid-19 ställer Cirkus Cirkör in de planerade turnéerna med Bloom och Passa in som skulle pågått under de närmaste månaderna. Alla terminskurser i Stockholmsregionen är också inställda.

Bloom ställs in
Alla planerade spelningar av Cirkus Cirkörs föreställning Bloom under våren 2020 kommer att ställas in. Bloom skulle ha spelat på Kulturhuset i Ytterjärna, Artipelag, Uppsala Stadsteater, Circusstadt Festival i Rotterdam och Södra Teatern. För återköp av biljetter var vänlig kontakta spelplatsens biljettkassa.

FHP-turnén med Passa in ställs in
Även familjeshowen Passa in som skulle turnerat i Folkets Hus och Parkers nätverk under våren blir inställd.

Ingen träning i Stockholm
All publik cirkuspedagogisk verksamhet i Stockholmsregionen ställs in. Det inkluderar 29 cirkuskurser på Vasa Real vid Odenplan och i Cirkörhuset i Alby. Vårterminens dropin-träning i nycirkus och parkour som sker torsdagar i Cirkörhuset är avbokad precis som Chilla med Cirkör den 26 april.

Datum för hösten
Cirkus Cirkör arbetar för fullt tillsammans med arrangörerna för att hitta nya datum under höst/vinter 2020 då föreställningarna kan genomföras.I dagsläget är planen att sommarlovskurser och höstterminens kurser kommer att genomföras som planerat

Återköp
Alla personer som köpt biljett till de inställda föreställningarna uppmanas kontakta spelplatsen för mer info om återköp eller att flytta sina biljetter till föreställningarna i höst.

Alla som tränar med Cirkus Cirkör kommer bli kontaktade av vår kursadministratör med mer info kring återbetalning.


Uppdaterat 2020-03-27 kl08:10

Inställda föreställningar i Nederländerna

På grund av Covid-19 så ställs hela Circusstad Festival i Rotterdam in. Det betyder att de planerade föreställningarna för Bloom inte kommer genomföras.

Mer info på Circusstads hemsida


Uppdaterat 2020-03-26 kl16:40

Inställda föreställningar på Artipelag och Uppsala Stadsteater

På grund av Covid-19 så kommer Cirkus Cirkörs föreställning Bloom kommer inte att genomföra de planerade spelningarna i april. Men behåll dina biljetter – vi arbetar tillsammans med Artipelag samt Uppsala stadsteater för att hitta nya datum.

Alla biljettfrågor hänvisas till Uppsala stadsteater och Artipelag mejl: info@artipelag.se.Uppdaterat 2020-03-19 kl 14:30

Chilla med Cirkör inställt

På grund av Covid-19 så har vi ställt in Chilla med Cirkör nu på söndag 29 mars.


Uppdaterat 2020-03-18 kl15:00

Inställda föreställningar i Ytterjärna

Cirkus Cirkör och Kulturhuset i Ytterjärna har beslutat att ställa in helgens, fredag 20/3 och lördag 21/3, spelningar av Bloom. Beslutet baseras på en samlad bedömning utifrån Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer gällande riskbedömning av evenemang och sammankomster. Vi känner ett stort ansvar gentemot både publik och medarbetare och väljer därför att ställa in föreställningarna.


Uppdaterat 2020-03-18 kl 08:20

Information om terminskurser och dropin-träning

Cirkus Cirkör har som linje att följa Folkhälsomyndighetens råd för skola och fritidsverksamhet. Igår sändes två pressträffar, en med Stefan Löfven och en med Folkhälsomyndigheten.

Under dessa pressträffar framkom det att Folkhälsomyndigheten och skolverket nu rekommenderar skolan att undvika fysisk kontakt på gymnastiken om möjligt. Detta innebär att vi gör ett uppehåll på två veckor i våra terminskurser och dropin-träningen från och med imorgon onsdag 18 mars till 1 april. Om Folkhälsomyndighetens och skolverkets riktlinjerna fortsätter att gälla kommer uppehållet att förlängas.

Cirkörs pedagogiska verksamhet kommer att hålla kontakt med kursdeltagare via epost samt informera de som tränar på dropin-träningen i den dedikerade Facebookgruppen.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar: cirkus@cirkor.se.


Uppdaterat 2020-03-17 kl. 17:00

Nycirkusprogrammet

Nycirkusprogrammet kommer att göra ett uppehåll i sin träning i Cirkörhuset och förflytta undervisningen till digitala plattformar. Detta ligger i linje med det S:t Botvids beslut om distansundervisning. Det innebär att hallen stängs för eleverna från och med imorgon onsdagen den 18 mars.


Uppdaterat 2020-03-16 kl 12:15

Viktig info till alla med träningstillstånd

För att bidra till att minska risken för smittspridning av coronaviruset COVID-19 har Cirkör beslutat att temporärt dra in träningstillstånden för alla som inte har verksamhetskritiska funktioner på Cirkör. Detta innebär att endast de som arbetar i en Cirkörproduktion och vår gymnasieverksamhet får träna i Cirkörhuset.

Träningsuppehållet gäller från onsdag 18/3 till 27/3 (detta kan komma att förlängas om situationen kräver det).  Alla larmkort som inte tillhör de som arbetar i en Cirkörproduktion eller vår gymnasieverksamhet kommer larmas av.


Uppdaterat 2020-03-12 kl 10:00

Information om Coronaviruset (Covid-19)

Skydda dig själv och andra från smittspridning genom att inte komma till Cirkörhuset eller till Cirkörs aktiviteter i andra lokaler och orter om du har några symptom på förkylning, torrhosta, feber och luftvägsinfektion eller om du vistats i riskdrabbade områden.
Det nya coronaviruset klassas som allmänfarlig sjukdom. Vilket innebär att smitta riskerar att överföras mellan personer som vistas i samma utrymme.

Folkhälsomyndigheten ser nu tecken på samhällsspridning av covid-19 och uppmanar alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga som snuva och halsont, att stanna hemma och undvika sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Vi ber därför alla att hjälpa oss att skydda varandra från smittspridning genom att inte komma till Cirkörhuset eller till Cirkörs aktiviteter i andra lokaler och orter. Om du har vistats i ett riskområde stanna hemma i minst 14 dagar. Tills vidare fortsätter vi med vår verksamhet som vanligt.

Cirkör har tagit följande åtgärder:

 • Gått ut med information till alla våra anställda på kontoret, våra pedgoger och artister att de som befunnit sig i riskområden inte ska komma till Cirkörhuset (eller andra lokaler där de arbetar) utan måste stanna hemma i minst 14 dagar och ha kontakt med sin närmsta verksamhetsledare innan de återgår till sitt arbete. Om de har varit sjuka måste de vara symptomfria i 48 timmar innan de kan arbeta igen.
 • Skickat ut mejl till alla kursdeltagare, professionella artister och medarbetare om hur läget utvecklar sig.
 • Satt upp skyltar på i Cirkörhuset med information om vad som gäller i Cirkörhuset samt allmänna hygienrekommendationer.
 • Satt in extra städinsatser och placerat ut handsprit på toaletter och andra allmänna utrymmen i huset.
 • Håller oss kontinuerligt uppdaterade på om Folkhälsomyndighetens riktlinjer ändras för att snabbt kunna informera om vad som gäller.

Skydda dig själv och andra från smittspridning

Tvätta händerna ofta

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta händerna när du kommer hem eller till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket

När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun

Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk

Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

(källa: Folkhälsomyndigheten)

Mer information

Tillförlitlig information kring spridningen av coronaviruset hittar ni på Folkhälsomyndigheten och rådgivning finns på Vårdguiden som ger tydliga anvisningar vid sjukdom. Du kan även hitta information på Regeringens hemsida.

Prata med barn om coronaviruset

Krisinformation.se finns tips från BRIS expert om hur man kan prata med barn om coronaviruset.